27/4-08

Årets andra LC prov för Prinze del hölls nu nästan på hemmaplan, endast 11 mil hemifrån i Larv.
Han fick starta i 4 loppet redan och var klar tidigt. Det är alltid bra med tidig start för då får de lång återhämtning. Nu blev denna återhämtning väldigt lång eftersom omgång 2 blev inställd pga regn som gjorde fältet jättehalt. Dessutom hade det hänt en del tråkiga skador på de tävlande hundarna så det var ett bra beslut trots allt.

Han slutade på 42:a plats med 77 poäng. Och det var många hundar med just 77 poäng så det var nog svårt att få isär alla dessa hundar och sedan slutplacera dem. Det blev således inget CERT denna gången heller.

Nu åker vi till Sjöb nästa helg och ser om det går bättre där istället.

//Matte

27/4-08

Idag har Rocky varit med på LC prov i Larv, Nossebro. Det blev jättelyckat med tanke på att han fick klarat av sina 2 träningslopp på en och samma dag. Först ut var mot en Per-Mobilehund som hade licens men som skulle testköra banan och det var jättebra för Rocky. Han fattade galoppen jättesnabbt gällande jaga "trasan" så loppet blev ett godkänt träningslopp.

Under lunchvilan och inför omgång 2 skulle banan testas igen och då fick Rocky springa mot en hund som skulle ta licens. Denne hund gruffade med Rocky lite för mycket så hon fick ingen licens idag, men Rocky gjorde bra ifrån sig och struntade högaktningsfullt i gruffet och fortsatte jaga trasan till loppets slut, trots tacklingar.

Rocky är jätteduktig och tuff så han klarar att hänga på när det gäller nya spännande saker.

Min lille bebis som är en riktig mammegris och som älskar att sitta i knät och mysa tuffar till sig och jagar trasan som en "hel" karl! Pussunge!

//Matte

Söndag 27 april -08

Idag har vi varit på LC prov i Larv, Nossebrotrakten. Prinze skulle tävla och Rocky var med för att träna in miljön kring LC med alla hundar osv. Innan tävlingen körde igång så skulle banan testas av hundar som springer för licens så jag passade på att få startat Rocky ihop med en PM-hund. Det visade sig vara jättebra. Rocky sprang helt rent och fattade galoppen gällande detta att jaga "trasan". Så det löpet blev ett godkänt träningslopp inför licenstagningen i sommar. Jätteduktig liten kille!!!!

Prinze fick springa redan i lopp 4 av totalt 42 lopp så det var skönt att få det avklarat tidigt. Tyvärr så blev han lottad med en som var struken vilket gjorde att han fick springa själv och det är väl sådär kul när man har så många hundar att välja mellan på en tävling. Loppet såg bra ut ändå så han gjorde bra ifrån sig.

Efter många, många whippets var det dags för 3 st italienare och en Sloughi att springa - sedan var det slut inför lunchvila. Under denna vilan så passade jag på att få Rocky ihop med en annan licenshund så han fick sitt andra träningslopp avklarat. Detta löp var jättebra för den hunden som Rocky sprang mot "gruffade" lite med honom, men han struntade i detta och fokuserade på "trasan" precis som han skulle göra och fick på detta sätt även träningslopp nr 2 godkänt. Nu återstår faktiskt bara licensloppet i sommar - Puh! Vad skönt att vi fick gjort dessa provlopp nu för det innebär att vi kan träna på trasan riktigt mycket på rundbanan framöver. Detta innebär att vi behöver bara få till ett licenslopp runt den 23 juli så är Rocky klar för att få tävla på LC under höstens kvarvarande prov.

Pga regn och hal bana så ställdes omgång 2 in av tävlingen. Det hände dessutom en del skador på dagens tävling i form av brutna hundtår, avslitna sporrar samt hudskav pga linan mm. Så domarna beslutade att avsluta tävlingen innan fler skador blev i o m halkan.

Prinze slutade på 42:a plats med 77 poäng vilket var väl ganska bra med tanke på sololoppet han fick göra. Resultaten kommer väl troligen att presenteras på whippetklubbens hemsida inom kort.

//Matte

26 april -08

I tisdags (läs 22/4) var vi på hundkappbanan i Alingsås för att låta Rocky träna på att jaga "trasan". Det gick väl sådär. Maskinen som drog trasan var lite läskig i början men det gick över. Det mest läskiga var att springa ifrån matte. Det gick med hiskelig fart ett halvt varv, sedan kom Rocky på att matte var kvar - och då vände han och kom sättandes i all världens fart tillbaka. Men nu ska vi åka upp på tisdagar framöver och träna på att jaga trasan.

Rocky fyllde 1 år i onsdags (läs 23/4) . Det firade vi med god mat och roliga paket innehållande diverse pipleksaker.
Tyvärr har inte mattes humör varit på topp eftersom Zorro inte mått helt bra efter sviterna från förra helgens vistelse på BlåStjärnan. Farmor Viola har bott hemma hos oss hela veckan för att vara sällskapsdam till vovvarna och se till att Zorro inte plockade av sig bandaget under dagarna.
Nu är stygnen tagna och han ska börja gå på tassen normalt igen - nu haltar han ännu mer :-( men det ger sig säger veterinären. Det är en märklig känsla att ena stunden linda om tassen i en massa bandage och sedan inget alls. Men det var en liten kille som tvättade sin nyfunna tass mkt väl så renligheten är det inget fel på.

På söndag är det LC-prov i Larv/Nossebro och dit ska vi åka Prinze, Rocky och matte. Zorro får vara hemma hos husse så att han inte drar upp tassen igen. Rocky behöver följa med för att känna sig för gällande miljön och kanske taggas lite inför att jaga trasan. Nu ska vi bara få till några träningstillfällen för Rocky på LC så han kan ta sin licens till sommaren.

Fortsättning följer...//Matte

15 april -08

Idag har Rocky varit hos oss i 4 månader och det fick vi fira med att vara hos veterinären med Zorro ;-( som skadat sig på en glasbit i framtassen. Själva skadan skedde redan förra veckan men matte har hållt tassen ren med såpavatten och pincett. Men Zorro slutade inte halta utan tvärtom, det blev värre. Så vi fick en tid för undersökning och röntgen och det hela resulterade i operation av tass. Nu går en liten trött Zorro omkring med stort bandage runt framtassen och så ska det vara i minst 10 dagar.

Detta innebär att det inte blir någon premiär på LC prov till helgen som var planerat. Vi håller oss hemma från Norge. För Zorros del får det nog väntas med prov till Södras i början av maj - då borde tassen vara läkt.

Fortsättning följer....

//Matte

13 april-08

Nu har Zorro fått 1:a pris i Öppet viltspår.

Domarens kritik:
"Startar i bra tempo och spårar utmärkt ända till spårslut. Endast några smärre avvikelser vid ett par av vinklarna som han löste mkt snabbt. Ett utmärkt prov av en mkt duktig hund"

Nu återstår det 2 öppna prov till för ett Championat. Dessa får vi försöka avlägga under året då det är uppehåll i LC-proven samt inplanerade utställningar under våren/sommaren.

Nu är det bara några dagar kvar tills vi åker till årets första LC prov, den 19 april i Norge. Helgen därefter 26-27/4 är det på "hemmaplan" d v s Västras prov uppe i Nossebro-området. Zorro är även anmäld till LC-provet i Sjöbo den 3-4/5 precis som sin far. Sedan hoppas vi få till lite träningslopp för lillebror så att han kommer med i ligan :-)

//Matte

13 april-08

Nu har Rocky visat att han kan spåra blodspår i skogen. Han fick därmed godkänt Anlagsprov vid första försöket.
Domarens kritik:

"Startar något försiktigt, men spårar sedan bättre och bättre ju längre spåret går. Ringar V1 och V2 men har sedan inga problem. En mkt lovande unghund. Ett anlagsprov var i lättaste laget"

Jättekul att hänga med den här lille killen på upptäcksfärd. Han är otroligt orädd och pigg på att testa det mesta så detta med att spåra blod var inget märkvärdigt för honom. Han höll dessutom väl tillgodo med den färska rådjursklöven utan minsta mankemang. Det är rätta takter det!

Nu har vi alltså lagt den första meriten mot Whippetklubbens Trippelpris. Nu återstår CK på utställning samt licens och 2 godkända provlopp i LureCoursing eller WR. Dessa mål bör vi klara av under 2008.

//Matte

Söndag 13/4-08

Idag söndag åkte vi alla dvs matte, Prinze, Zorro och Rocky iväg för att avlägga viltspårsprov för Zorro och Rocky.

Rocky fick börja och han fattade galoppen ganska snabbt vad han skulle göra. Det gick av bara farten iväg rakt efter blodspåret in i djupa skogen. Efter 19 minuter fick han till slut sin rådjursklöv som belöning för gott arbete. Han var jätteduktig tyckte domaren och matte kunde bara hålla med. Med tanke på att vi endast övat spår med Frolic ute i skogen så var Rocky helt fantastisk, han hade heller ingen aning om vad som väntade efter allt blodspårande i skogen dvs detta med att det faktiskt ligger en färsk rådjursklöv och väntar.

Zorro skulle nu försöka sig på ett öppet spår som lades igår morse. Det gick jättebra och det var ingen som helst tvekan från Zorros sida vad som gällde. Efter 17 minuter så fick han också sin rådjursklöv och gissa om han bar den stolt?! Inga som helst problem med skottprovet - Zorro reagerade knappt och fortsatte söka direkt.

Jättekul helg där Rocky nu fått ett godkänt Anlagsprov samt att Zorro fick 1:a pris i Öppen klass. Vilka duktiga killar matte har.

På vägen hem så körde vi en sväng in om Alingsås och Mariedal, dvs rundbanan. Alla killarna fick efter ett varvs promenad runt banan springa av sig ordentligt. Zorro och Rocky kör sitt eget race utan trasmaskin och kör 2 varv lätt runt banan, men idag var de lite tröttare efteråt - kan det vara spårningen som gjorde sitt tro?!.

Just nu så ligger alla killarna och sover gott i den sköna sägen som matte har brevid sitt skrivbord där datorn finns.

/Matte

Onsdag 9 april

Idag på em/kvällen var vi upp till Alingsås och rundbanan i Mariedal för att träna lite trasträning med Rocky.
Först började vi med att promenera runt banan ett varv för att få upp värmen lite grand. Men efter ett varvs tråkig gång (enligt Zorro) så kunde man springa runt banan utan trasmaskin och det är roligt det. Rocky är inte sen att hänga på så småkillarna flög runt banan 2 gånger om och är knappt trötta efteråt. Då var det dags att åter gå ner i varv lite grand och hämta andan. Det är väldigt kul att se killarna när de får sand under tassarna. Det är precis som något i sanden triggar igång något - de blir helt galna och vill bara springa.

Efter en stund kom Wildboyzarna upp till banan. Lena har en trasmaskin som vi skulle köra Rocky med lite grand för att se om han fattar galoppen med att jaga trasan. Rocky är en riktig liten mammegris och tyckte att det var väl roligt att jaga trasan en liten bit, men sen var mamma så långt borta så då var han tvungen att springa tillbaka till mamma igen. Vi körde några gånger med korta sträckor och någon längre sträcka och tillslut så fattade Rocky galoppen att springa efter trasan och att mamma inte försvann för evigt.

Det blev lite bus på banan tillsammans med brorsan Ferris också. De tre bröderna har ganska roligt tillsammans, trots en del morrande och skällande. Rocky är en tuffing och fick sig en liten reva i sitt öra av någon av de andra. Men inget att hänga läpp över, det går över. Nu har alla Prinze-killarna fått ett litet jack i sitt högra öra, inkl pappa Prinze själv. Det är något i släkten s a s :-)

Nu är det dags för sista kvällsturen och alla tre små whipparna ligger så trötta i mammas och pappas säng, nerbäddade under täcket och vill väl troligen inte alls gå ut i den kyliga vårkvällen.

Natti, natti från små trötta whippetkillar!
//Matte

Fredag 4 april

Nu har det hänt en del sedan matte bloggade senast - pga underhåll av bloggservern har det inte gått att lägga in nya inlägg förrän nu.

Måndagen den 24 mars föddes lilla Rosie som är lillasyster till mattes barnbarn Melvin. En riktig liten docka så söt och fin.

Förra helgen var det meningen att Rocky skulle få testa på LC för första gången, därför gick färden på söndagen upp till Nossebro. Efter nästan 2 timmars väntan så skulle det äntligen bli av - men så fick vi tji, maskinen gick sönder precis lagom till att Rocky skulle ut på fältet.... så typiskt alltså. Det blev till att åka hem till mormor och morfar för skogspromenad med deras hund Larry.

På vägen hem gjorde vi stopp i Alingsås och åkte upp till rundbanan i Mariedal där alla tre fick springa lösa på banan. Och utan ingen anledning alls så sprang Zorro och Rocky 2 varv runt banan utan trasmaskin och det gick undan kan ni tro. Gissa om de hade roligt. Ferris matte Lena var med och busade med oss på banan, dock utan Ferris. Efteråt var alla PriZor's whippar ganska trötta och ville hem.

Till helgen som kommer så ska vi åka upp till Wildboyzarna och testa släphare på Rocky för att se om intresset att jaga är större än att sitta fot brevid matte.

Småkillarna är jätteduktiga på lydnadsträningarna på torsdagarna, de få mkt beröm av instruktören över att de är så följsamma och lättlärda (men så tränar vi med Frolic som godis :-) )

Det om detta.... nu är det nattedags!

//Matte

RSS 2.0