Onsdag 25 november -09

Sedan i söndags så har lille Rocky hostat och kraxat i kennelhosta som han så käckt måste fått med sig från utställningen i Sjuntorp den 14:e november. Trodde först att han satt något i halsen som inte ville komma ut men så var inte fallet. Symptomen stämde väl överens med kennelhosta tyckte veterinären. Det var till att åka till apoteket och köpa slemlösande medicin. Nu har vi haft 3 jobbiga nätter och nu vekar det som kulmen lagt sig, han hostar knappt längre lite "snorklingar" kommer då och då men annars är han pigg.

Denna höst har inte varit någon toppenperiod för oss precis. Lite deppigt är det och inte blir det bättre av att det är mörkt när man går på morgonen och mörkt när man kommer hem på kvällen. Orken tryter kan jag säga. Nu till helgen ska vi i alla falla ta och investera i lite nya adventsgrejer typ LED-stjärnor i fönstrena och nya gardiner. Kanske piggar det upp den del.

//Matte

Söndag 15/11 -09

Igår lördag var vi uppe i Sjuntorp på utställning som SvVK/V arrangerade.
Zorro var anmäld till Bruksklass och Rocky i Öppenklass.
Vi gick upp tidigt och åkte iväg för att vara på plats en stund innan själva tävlingen började.
Zorro vann Bruksklass med CK och skulle därmed även tävla i BH och Bästa Bruksklass.
Rocky fick en slät "etta" och placerade sig i inte i öppenklassens konkurrens. Han fick fin kritik men ville som vanligt inte visa sig i ringen. Tacksamt var dock att domaren, Sharon Sakson nöjde sig med att man ställde hundarna en gång och då på bordet och det är till fördel för Rocky - för där står han jättebra.

Zorro placerade sig inte i BH-klassens konkurrens så nu väntade vi med spänning vem av tikarna i Bruksklassen som skulle upp i ringen och möta Zorro. Det blev hans syster Vinga! som vann över de övriga 6 deltagande tikarna och fick sitt CK. Även Vinga kan nu tillräkna sig Trippelpriset i o m detta CK - jättegrattis till matte Maria.

Zorro och Vinga möttes i Bruksklass och Zorro vann. Gick därmed vidare till Best-In-Show finalen i Bruksklass. Det blev en lång dag igen på utställning, tur att det inte var 5 timmar hem att köra ;-). Zorro kammade hem BIS-2 priset i Bruksklassen och då var vi klara för idag. Det är tredje gången denne kille vinner Bruksklass och går upp i BIS-final. Gissa om jag är stolt!


Tyvärr inte världens bästa bild, men en bild på Zorro och hans fina BIS-2 rosett!
Fotot är taget av uppfödaren Yvonne Brandt, Uddevalla

Måndag 9 november -09

Jaha, nu var det ett tag sedan sist igen. Inte så kul att sitta vid datorn på kvällen hemma, efter att ha suttit vid en dator hela dagen på jobbet.

Nu till helgen är det utställning i Sjuntorp för Zorro i Bruksklass och Rocky i Öppenklass. Det ska bli kul att se hur det går i år. Förra året gick det jättebra för båda killarna samt i Avelsklassen med Prinze. Lite nervöst är det med tanke på att Rocky är sådär road av att ställa upp sig och ju mer man drar desto värre blir det. Zorro däremot älskar detta med att visa upp sig. Han hänger med och står gärna fint oavsett hur man drar och grejar med honom.

Imorgon är det simning med Rocky som gäller. Det börjar bli bra resultat konditionsmässigt i alla fall :-) och han simmar på bra lillgrabben trots sin avsky till vatten.

I övrigt är det inte mkt som händer mer än det vanliga dvs jobb, promenader, äta, sova, leka, träna osv...

Det ska bli kul att få träffa lite whippetfolk på lördag för nu var det ett tag sedan sist.

//Matte

RSS 2.0