Söndag 26/4 -09

Nu är vi hemkomna efter en lördag i Skåne, Bollerup där det var tänkt att Rocky skulle springa årets 2:a LC-prov.
Vi åkte ner på fredagen till Skåne tillsammans med Lena & hennes Wildboyzgäng. Lena hade ordnat så vi skulle få bo en liten stuga hos en tjej som heter Annelie.

Igår, lördag gick vi upp i ottan (dvs kl. 05.00) för avfärd till Bollerup där provet skulle gå av stapeln. Skånes landskap är otroligt vackert med stora härliga fält som är härligt böljande och solen sken från en klarblå himmel. Bra start på dagen så att säga.

Vi kom till provplatsen strax efter kl 06.00 för incheckning och där var redan många förväntansfulla whippetägare i kö för veterinärbesiktning och incheckning. Det var närmare 70 st whippar som var anmälda till detta provet. Zorro fick ju strykas pga förra veckans skadade tass så nu var det bara Rocky kvar.

Som vanligt när Södra ska anordna LC-prov så strular det alltid med något och ännu värre var det denna dag, eftersom det ordinarie LC-gänget blivit fråntagna ansvaret för provet och ersatts av Vinthundsklubbens funktionärer. Detta bådar ju inte gott eftersom det nya gänget inte alls har den erfarenhet som engagerade LC-folk.

Banan testkördes 2 gånger och banan fick ändras lite då det var för snäva svängar osv. Tillslut så började de ordinarie loppen att köras. Men pga allt för snäva svängar så sprang hundarna före "trasan" och över linan ett flertal gånger vilket är ganska farligt för hundarna. Linan går ju på maskin och trampar en hund på linan elle trasslar in sig på något sätt i linan alt "trasan" så kan det bli skador.  I lopp 2 skadades en hund och protester av oss övriga tävlande haglade in till sekretariatet om att lägga om banan så den inte skulle vara farlig för hundarna. Lopp efter lopp så sprang hundarna i och över linan och det såg farligt ut. Nu började folk stryka sina hundar från tävlingen då det var risk för hundarna i o m banläggningen. Ingen tvekan, jag strök Rocky från tävlingen. Det finns absolut ingen anledning att få en skadad hund pga en bana som är farlig, mina hundar är viktigare än tävlingen. Totalt ströks över 30 whippar från omgång 1 och kvar återstod endast 26 st hundar och de flesta fick springa "sololopp" och det kanske var tur eftersom banan var som den var. Alla som tävlar i LC är väl medvetna om att man tävlar på egen risk och att skador kan inträffa, men när det från början finns uppenbarliga risker med en lagd bana så finns ingen anledning att köra sin hund egentligen.

Beslutet om att stryka sin hund från en pågående tävling och att dessutom ha åkt 70 mil t/r känns väl lite tufft, men samtidig är det inte roligt om ens hund blir skadad och kanske inte kan få vara med och tävla under resterande säsong. Hundens väl och ve får ju komma i första hand oavsett och det var därför ingen tvekan från min sida. Mina hundar är mitt allt och skador vill vi inte ha. Vi fick i alla fall möjligheten att få både Zorro & Rocky inmätta inför årets internationella tävling i Stjärnhov i juni. Så lite gott fick ju med oss hem. Även Rockys syster Mossa blev inmätt och hon klarade höjden galant.

Nu laddar vi för LC-prov i Bråviken om 2 veckor och då ska väl även Zorro vara ok och få vara med igen.

//Matte

LC CERT i Laholm

Igår, söndagen den 19/4 var det premiär för årets första LC-prov i Allared, Laholm. Det började som en småkylig, gråmulen dag som sedan sprack upp i solsken.

Både Zorro & Rocky blev lottade sent i tävlingen första omgång, lopp 36 och 38 av 38 lopp så väntan på att äntligen få springa var lång. Zorro var först ut och gjorde ett bra första lopp och fick en delpoäng om 80,5. Rocky var sist ut och även han gjorde ett mkt snyggt lopp och fick 83,5 p precis samma delpoäng som syster Mossa sprang in på lite tidigare.

Så både Mossa & Rocky låg ganska bra till efter första omgången, men eftersom man blvit vis av erfarenhet så tas inget ut i förskott så det är bara att vänta och se efter omgång 2 och prisutdelning vad som händer.

I omgång 2 fick Zorro springa i lopp 8 mot Stefan R Falconcraig Radio men de sprang ihop och krockade rejält så när Zorro kom i mål så haltade han rejält på vänster framben. Det var att gå till veterinären och undersöka benet. Inget brutet men lite svullet rund handleden. Lille Zorro som är så "taggad" får nu inte springa på ett tag. Han är så otursförföljd denne lille randiga tiger.

Rocky fick springa i näst sista loppet i omgång 2 och även här sprang han jättebra. Det kändes skönt när Rocky kom i mål hel och oskadd. Vi tog en härlig promenad upp i bokskogen bakom banan och varvade ner Rocky.
Men jag var lite ledsen för detta med Zorro trots allt.

Prisutdelningen är ju alltid spännande och man vet ju aldrig hur det ska bli med poängen i slutänden så alla tävlande sitter där såå förväntansfulla. Och så började det med prisutdelning för Galgo och sedan Sloughi och sist Whippets.
Och den första hunden de ropar upp på 8:e plats med CERT är Rocky - Gissa om jag blev GLAD! Nästa hund på 7:e plats med CERT var Mossa - och nu blev jag ännu gladare!!! Herregud vad roligt! Syskonen fick var sitt CERT denna första tävlingsdag. Vi var så glada både jag och Klara, Mossas matte. För Zorros del så hade jag redan räknat ut att han inte skulle placera sig speciellt bra pga krocken så jag slutade lyssna på resterande hundars resultat - tyvärr. Glädjen över Rockys andra CERT var överväldigande. Vilken dag det blev tillslut!

Inte roligt för Zorro vars tävlingsäsong inte började så bra, men hoppas han kan komma tillbaka lagom till provet i Söderköping.

/Matte

Onsdag 15/4 -09

Igår fick Rocky sitt Trippelpris från Sv Whippetklubben för sina framgångar i utställning, LC och viltspår. Nu ska det ramas in i guldram som de andra har. Nu har jag ett Trippelpris per kille hemma och gissa om jag är stolt matte till dessa 3 underbara whippetkillar!

Nu till helgen är det äntligen dags - för årets första LC prov och det är LC Västra som anordnar detta i Laholm, Halland. Därefter är det dags för LC prov nr2 nästa helg därpå nere i Skåne, där jag hoppas jag kan få assistans med att få Rocky inmätt inför de internationella prov som sedan stundar under året. Så jag håller tummarna att han håller måttet om max 51 cm vilket han borde göra med god marginal.

På återhörande!

/Matte

Glad påsk - 11/4-09

Vi önskar alla våra vänner såväl med som utan hundar en riktigt Glad påsk!
Spray Vykort

Solen skiner från en klarblå himmel och det är så skönt att vara ute i skog och mark.
Igår på långfredagen var vi hemma och hälsade på hos Wildboyzgänget. Vi tog en lång härlig promenad i skogen och sedan fick alla springa lösa i hagen och sträcka ut och dricka vatten ur bäcken. Väl hemma hos värdfolket fick småkillarna springa och busa på gräsmattan vid huset, det blev att sparka lite boll med Rocky som aldrig tycks bli trött. När vi kom hem på em så var det dock 3 st ganska trötta killar som lade sig och vilade på altanen i solen där matte hade lagt ut hundsängarna för vädring :-)

Idag på påskafton har vi varit och hälsat på hos mormor och morfar och hunden Larry uppe i Essunga. Larry är en stor svart Shabrador som nog är världens snällaste hund. Vi var ute i skogen och promenerade och det var underbart. Sedan kom vi tillbaka till mormor som lagat till god påskmiddag - det kom väl till pass i hungriga magar :-) Sedan gick vi ut på en längre runda i skogen för att sedan bara ligga och slappa i solen på gräsmattan vid huset när matte, mormor och morfar fikade kaffe och påskbakelse.

Nu har vi kommit hem och vi är allt lite trötta allesammans, det tar på en att vara ute i det sköna vädret. Lite mat i magen och en skön soffa så är läget under kontroll verkar PriZor's killarna tycka.

Ha nu en fortsatt skön påskhelg!
/Matte

RSS 2.0