Fredag 28/8-09

Igår den 27/8 fyllde Prinze 7 år. Tyvärr blev det inte mycket till firande då matte inte är så kry, men lite extra gott efter kvällsmålet blev det dock till "gammelmannen".  Varför mår inte matte så bra då?

Nu har det gått 5 dagar sedan matte cyklade omkull på cykelmotionsrunda med Prinze. Matte har mestadels legat i sängen och tagit det lugnt eftersom hon fick hjärnskakning då hon slog i huvudet i asfalten. Olyckan hade inte hänt om det inte kommit en lös hund, i detta fall en Schäfer, som skrämde Prinze och som gjorde att Prinze sprang rätt in i mattes cykel och välte matte. Det blev akuten och skallröntgen för matte medans Prinze klarade sig med chock och lite skrapsår och hälta i höger bakben :-(  Det blir till att vila några dagar efter en sådan här händelse.

Förhoppningsvis är matte på benen igen om några dagar. Detta påverkar dock helgens inplanerade LC prov i Stockholm. Ingen av vovvarna kommer att vara med på helgens prov då vi inte åker upp. Rocky går på antibiotika sedan en vecka för inflammation i en trampdyna, Prinze haltar och matte har hjärnskakning. Det är bara Zorro och husse som är fit for fight så att säga. Men vi tar det lugnt hemma och vilar upp oss - det kommer fler prov som vi kan vara med på.

Rocky är mycket bättre i sin tass nu. Matte har badat tassen varje kväll och smörjt in med mjukgörande antiseptiska krämer som ser ut att ha hjälpt till en del, för nu verkar hältan ha släppt nästan helt.

//matte

Sammanfattning

Nu återstår följande prov som hundarna är anmälda till:

30/8 - Stockholm
12/9 - Trögstad, Norge
19/9 - Horn
27/9 - Katrineholm

Så nu håller vi tummarna att Rocky kommer åter från sitt "nollande" och verkligen gör bra ifrån sig på resterande prov och att Zorro kan fortsätta i samma goda form och kanske knipa ett Cert innan säsongen är över för denna gång. Prinze kommer inte att starta något mer då han blev halt nu i Norberg och det frestar på mer än vad det smakar när han nu blivit till åren. Han får följa med men vara utom tävling istället. Han har gjort bra ifrån sig under året och kan därmed sluta med "flaggan i topp".

//Matte

Söndag 16/8-09

Inatt vid 02.00 kom vi hem till Göteborg igen efter att ha varit uppe i Norberg på LC-prov. Det var Nedre Norrland som arrangerade provet. Vi åkte upp tillsammans med Wildboyz-gänget på fredag em efter jobbet och kom fram till Norberg strax före 23.00 på fredag kväll. Efter en kylig natt (+1,7 grader) så vaknade vi till en solig och fin lördag i det lilla samhället Karbenning strax söder om Norberg. Förutom att vi skulle tävla i LC så var det marknad med hoppborg, ponnyridning och gratisåk i hölass så hade vi jättemycket nyfiken publik. Jättekul.

Banan var kuperad och ca 650 m lång. Den var anlagd på en ganska knölig mark där höet precis slagits och tagits in någon dag före provet.

Nåväl, först ut var Prinze i heat 1, lopp 13. Han gjorde ett bra lopp och en grym kullerbytta :-) men inga skador tack och lov. Därefter var det Zorros tur i lopp 14. Han är ju taggad till 1000 jämt men gjorde bra ifrån sig, inga volter eller annat. Sist men inte minst så var det Rockys tur ut. Han skulle ut i lopp 20 och var lottad tillsammans med samma hund som i Söderhamn vilket inte kändes så där jättbra precis. Resultatet lät inte vänta på sig - de tappade trasan båda två, letade och letade men kunde inte ta upp jakten igen. Nollad även denna gång :-( gissa om jag tappade sugen! Pratade med domaren om ev omlopp men det blev Tvär-nej på det. Alltså bara gilla läget.

Inför heat 2 så låg Zorro bra till, bland de 8 bästa faktiskt. Och det är ett bra utgångsläge inför andra omgången. Även Prinze hade gjort bra ifrån sig. Först ut var Zorro i lopp 11 och han gjorde ett jättebra lopp. Därefter var det Prinze tur i lopp 21 och även han klarade det jättebra. Det var 30 lopp totalt av whippar och tävlingen var slut vid 16-tiden.

Nu var det väntan och åter väntan som återstod fram till prisutdelningen för att se det slutgiltliga resultatet. Det skulle delas ut totalt 6 cert på de 63 startande hundarna så nu var det spännande att se om Zorro kunde hålla sin placering i toppen.

Av de 6 hundar som ropades upp för Cert så var inte Zorro bland dem tyvärr. Zorros kullsyster Vinga vann dagens tävling och blev BIF och fick CERT så det var jättekul. Zorro kom på delad 7:e plats med Cheriko (Torshammarens) och det var vä i o f bra, men nära skjuter ingen hare som det sägs :-(. Prinze kom på 32:a plats och det var bra gjort av honom. Rocky killen blev även denna gång utan poäng och det var surt men bättre tur nästa gång istället.

Sammanfattning:
Zorro 7:a med 80 p
Prinze 32:a med 77,5 p
Rocky oplacerad

//Matte

Barnbarn på besök - invigning av pool 090808


Melvin torkar sig i pirathandduken efter några timmars badande i poolen


Här har vi det mysigt i poolen tycker båda barnen!


Sockersöta Rosie myser i sin sjöjungfru-badkappa i pappas knä!

Världens gulligaste små barnbarn!!!

/Farmor

RSS 2.0