Söndag 27 april -08

Idag har vi varit på LC prov i Larv, Nossebrotrakten. Prinze skulle tävla och Rocky var med för att träna in miljön kring LC med alla hundar osv. Innan tävlingen körde igång så skulle banan testas av hundar som springer för licens så jag passade på att få startat Rocky ihop med en PM-hund. Det visade sig vara jättebra. Rocky sprang helt rent och fattade galoppen gällande detta att jaga "trasan". Så det löpet blev ett godkänt träningslopp inför licenstagningen i sommar. Jätteduktig liten kille!!!!

Prinze fick springa redan i lopp 4 av totalt 42 lopp så det var skönt att få det avklarat tidigt. Tyvärr så blev han lottad med en som var struken vilket gjorde att han fick springa själv och det är väl sådär kul när man har så många hundar att välja mellan på en tävling. Loppet såg bra ut ändå så han gjorde bra ifrån sig.

Efter många, många whippets var det dags för 3 st italienare och en Sloughi att springa - sedan var det slut inför lunchvila. Under denna vilan så passade jag på att få Rocky ihop med en annan licenshund så han fick sitt andra träningslopp avklarat. Detta löp var jättebra för den hunden som Rocky sprang mot "gruffade" lite med honom, men han struntade i detta och fokuserade på "trasan" precis som han skulle göra och fick på detta sätt även träningslopp nr 2 godkänt. Nu återstår faktiskt bara licensloppet i sommar - Puh! Vad skönt att vi fick gjort dessa provlopp nu för det innebär att vi kan träna på trasan riktigt mycket på rundbanan framöver. Detta innebär att vi behöver bara få till ett licenslopp runt den 23 juli så är Rocky klar för att få tävla på LC under höstens kvarvarande prov.

Pga regn och hal bana så ställdes omgång 2 in av tävlingen. Det hände dessutom en del skador på dagens tävling i form av brutna hundtår, avslitna sporrar samt hudskav pga linan mm. Så domarna beslutade att avsluta tävlingen innan fler skador blev i o m halkan.

Prinze slutade på 42:a plats med 77 poäng vilket var väl ganska bra med tanke på sololoppet han fick göra. Resultaten kommer väl troligen att presenteras på whippetklubbens hemsida inom kort.

//Matte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0