Småkillarna så himla söta alltså...

image23
Är dom inte söta så säg!! Världens goaste whippetkillar och de bor hos mig!!!

/Matte

Prinze 5 år och 4 månader

image22
Prinze är forfarande bäst av alla i att ligga och lata sig. Här ligger han på sängen och har koll på småkillarna när de busar. Han vill gärna vara i närheten, men helst slippa buset själv. Ibland så säger han till småkillarna att ta det lite lugnt när det går för hett till och då lugnar de sig genast, han har pondus trots sängläget alltså :-)

/Matte

Rocky 8 månader

image21
Rocky i bustagen, här med favoritgosedjuret! Tyvärr är blixten lite dum när man tar kort, för ögonen blir lite hemska men det får gå ändå.

/Matte

Zorro 18 månader

image20
Zorro är en mkt ståtlig och snygg unghund, här busar han med lillebror Rocky som vill ta tomten ifrån Zorro.
Ett riktigt charmtroll är vad han är.

/Matte

Söndag 30 december 2007

Idag var vi ute på en riktigt skön långpromenad i Delsjö-terrängen, solen sken och det var massor av människor och hundar i farten. Alla törstade efter solen som för en gång skull sken på oss från en klar blå himmel :-)

Rocky har verkligen anpassat sig till flocken. Han går gärna mellan Prinze och Zorro när vi är ute och promenerar. Han vill ha tryggheten av de vuxna hundarna ser det ut som.

Nu är det näst sista dagen på år 2007 och det smälls nyårsraketer utav bara 17 överallt. Än så länge är det ingen av killarna som är märkbart oroliga för ljudet av raketerna och vi försöker att gå promenader där det inte förekommer ungdomar som ägnar sig åt detta sattyg rent ut sagt. Men det är inte lätt i en stor stad som Göteborg att hitta lugna ställen nu när det är sådan tid på året precis. Det blir att ta bilen till utkanten av staden till skogsområdena dit inga ungar tar sig, där kan man vara ifred i alla fall. Nu låter jag nästan som en gnälltant på 80 - men hundarnas väl och ve är det som gäller.

Snart, mycket snart är detta år över och några månaders lugn infaller innan påsken kommer med nya raketer men det tar vi då.

//Matte

Rocky 8 månader idag den 23 december 2007

image19
Rocky är en underbar kille som älskar att busa och han är inte lätt att fånga på bild, men ibland så har man tur...
Grattis lille Rocky på 8 månadersdagen - vi hälsar grattis till dina syskon också!!!

/Matte

Söndag 23 december, 4:e advent

Idag den 23 december  ska vi gratulera Zorro, Ferris, Vinga och Arwen på deras 19 månaders dag! Samtidigt så blir Rocky och hans syskon idag 8 månader idag. Grattis till mkt fina Prinze-barn!

Den 4:e advent - redan. Tänk vad tiden går! Idag är det alla ljus i adventsljusstaken som ska lysa!
image17

Vi hälsar alla våra vänner en julhälsning med en bild på Pappa Prinze och hans söner - Zorro och Rocky
image18

/Matte

Onsdag 19 december

Ännu en dag närmare julen och ännu ingen snö i sikte.... det blir väl en grön jul i år igen! Det hade dock varit roligt med en del snö så buskillarna kunde leka och stoja i det där vita, kalla och mkt spännande materialet som kommer från himlen.

Prinze har fortfarande sviter efter gårdagens insjuknande. Veterinären kunde bara konstatera Akut allergisk reaktion men på vad vet vi inte. Det blev till att få en spruta i nackskinnet så all svullnad i ansiktet och på kroppen försvann. Nu i em kom det dock tillbaka igen och denna gång ser det ut som Prinze är "loppbiten" p g a nässelutslag. Han är dock ganska pigg ändå.

Idag har buskillarna varit i stora rasthagen och lekt, de har jätteroligt tillsammans.

/Matte

Tisdag 18 december

Idag har vi varit ute på promenad i stora Hisingsparken. Där finns en stor fin rasthage som matte lät oss springa och leka i - det var jättekul. Vädret är inte jättekul här i Göteborg, grått och rått vilket gör att små whippar får ha täcke på sig och det är inte Rocky speciellt van vid.

Tyvärr blev pappa Prinze sjuk vilket gjorde att han fick åka in till veterinären och få medicin. Nu är han bättre men han hade det jobbigt en stund innan medicinen verkade.

Matte har tagit lite nya bilder på whippetkillarna, och här ligger Rocky och Zorro tillsammans för en stunds återhämtning mellan allt bus och stoj.

image16
Rocky är trygg tillsammans med storebror Zorro som ligger brevid och håller ett öga på allt som händer medan brorsan sover.

/Matte

Söndag 16 december

Alfons, numera Rocky - blev omdöpt idag med vatten på huvudet till Rocky - verkar ha kommit väl tillrätta i nya familjen. Han tar för sig och Prinze & Zorro låter honom hållas, de är väldigt snälla mot honom. Kanske tror de han är gäst och ska åka snart. Natten var lugn och vi har varit i hagen och busat runt. Men man ser att Rocky har fullt upp med alla nya lukter, bilar, bussar och framförallt alla människor och hundar som finns runt där vi bor. Men han är mkt intresserad av vad Zorro gör, går mm och att göra samma som honom. Jättekul att se dem ihop.

//Matte

Lördag 15 december

Nu har vi blivit med valp, eller i vilket fall med en tillökning i form av Zorros halvbror Alfons 7,5 månad. Alfons eller Balzac När det snöade är ett resultat från parningen/kullen mellan Nemi & Prinze tidigare i våras. Han har nu flyttat hem till oss dvs Pappa Prinze, brorsan Zorro samt matte och husse. Han är varmt välkommen till vår flock.

Det har varit en tuff dag idag för alla killarna med mkt bilåkning. Väl hemma så kunde Zorro & Alfons äntligen få leka lite med varann utan koppel och det var roligt.

Killarna verkar komma överens, kanske tycker Zorro att det i o m Alfons ankomst blivit konkurrens som mammas bebis :-) - men ingen fara på taket, nu är det två bebisar istället.

image12
Här har Alfons fullt upp med att "döda" ankan!

image13
Här poserar vi tillsammans storebror Zorro och lillebror Alfons.

Mer kommer inom kort - nu ska Alfons acklimatisera sig in i flocken i lugn och ro!

/Matte

Söndag 9 december / 2:a advent

Igår lördag var vi och sprang av oss i den stora rasthagen i Mölndal som vi brukar åka till när matte vill ha Zorro lös. Hundarna sprang och lekte med varann och hade roligt, vädret var med oss denna dag då det faktiskt var lite sol mellan molnen. Senare på em åkte vi upp till Wildboyz-killarna i Härryda för att ta en långpromenad i skogen. Det var mörkt - ordentligt mörkt i Härrydaskogen - inga lösa hundar här inte. Zorro och Ferris bara älskar att leka med varann, de blir helt överlyckliga när de träffas.

Idag söndag har vi varit ute i skogen på en långpromenad här på Hising-Island. Det var jätteskönt med uppehållsväder så vi var ute länge. Sedan var det gott att komma in i värmen och få lite mat och framförallt att komma in till alla goa sängar som finns överallt att krypa ner i.

Snart kommer vår flock att utökas med en ny liten kille. Men vi säger inte vem ännu, ni får vara nyfikna ett tag till.

Idag är det då andra advent och dags att tända ljus nr 2 i ljusstaken.
image11
Trevlig 2:a Advent önskar vi alla våra hundvänner.
//Matte, Prinze och Zorro

Söndagen den 2:a december och 1:a Advent!

Vi har haft en riktigt skön helg trots allt regnande och ruskande på utsidan. Matte hittade några tillfällen under dagarna med uppehållsväder och då passade vi på att vara ute i skog och mark. Idag på första advent har matte satt upp alla ljusstakar i fönstren och juliga gardiner med tomtar på. Det lyser jättemysigt!
image10

Vi önskar alla våra whippetvänner en riktigt härlig och mysig 1:a advent!
/Prinze, Zorro & Matte


RSS 2.0