Söndag 18 januari -09

Då var det dags för lite pudersnö på gatorna i Göteborg igen. Tyvärr är det inget som ligger särskilt länge utan det töar och blir slaskigt istället, men det är kul så länge det varar :-)

Så var denna helg över. Matte var med Melvin (barnbarn) på "Efter-jul-kalas för barn" som anordnades av mattes jobb. Då fick inte hundkillarna vara med. Men när matte kom hem så åkte vi upp till Wildboyzarna i Härryda för promenad i skogen. Där var det minsann mer snö än här hemma! Det var skönt att komma ut och gå i skogen, det blåste mindre där. Sedan fick vi springa lite och busa innan vi gick in och fikade i värmen.

Igår var det en lugn dag hemmavid, det var kallt och blåsigt i vinden så det var inget roligt promenadväder. Vi åkte istället till en hage inte långt hemifrån som låg i lä-läge och där vi fick springa och leka. Det kom en liten JackRussel-tjej dit och hon var jätterolig att leka med.

Nu har det gått 10 dagar sedan matte beslutade att alla i flocken (inte husse) skulle banta ett och annat kilo och det verkar ha gett resultat - faktiskt! Tillsammans har vi (matte, Prinze, Zorro och Rocky) gått ner 2,8 kg. Så nu börjar vi bli välslimmade allesammans :-) allt för att se bra ut på utställningarna som är planerade framöver. Men även för att inte behöva dra runt på onödig vikt när sedan LC-proven börjar.

Ha en fortsatt skön kväll!
/Matte

Tisdag 6/1-2009 "Trettondagen"

Idag har vi haft en skön dag ute i skog och mark uppe i Alingsås hos matte och husses kompisar - Ingrid och Göran, det blev en lång och skön skogspromenad på 2 timmar, så det var skönt att komma in och gosa i stugvärmen efteråt. Ingrid och Göran har inga hundar men 2 katter (som inte ville leka med oss - förstår inte detta :-)) så killarna blev ompysslade av alla 4 människorna. Ingrid hade bäddat en jätteskön säng till killarna med goa täcken och kuddar att ligga och vila ut på efter promenaden. Jätteskönt att slippa tröttande utställningar som vi nu bevistat under söndagen och måndagen som var.

I söndags var det SvVK/V som hade sin My Dog utställning. Rocky var anmäld till Unghundsklass och Zorro till Bruksklass för en engelsk domare, Keith Thornton. Rocky placerade sig på 4:e plats med HP i gruppen av 8 st och Zorro2:a plats i sin grupp av 3 st. Bruksklassen vann hans bror Ferris med CK och sedan BIR för att sedan bli BIS-1:a i finalen. Jättegrattis till brorsan!!

Igår måndag så var det dags för SKK´s nationella My Dog utställning. Rocky var anmäld i Unghundsklass och Zorro i Bruksklass för en italiensk domare, Claudio De Guilliani. Rocky placerade sig på 2:a plats med HP i gruppen av 7 st och Zorro vann sin grupp med CK (var ensam). Bägge pojkarna fick MAXIMUM i storlek och det berodde mest på att de båda har lite för mkt vikt för tillfället. I övrigt var kritiken mkt bra, se resultatsidorna på hemsidan. Tyvärr höll inte Zorro i Bästa hanhundsklassen men det var fler med honom om detta. Så nu var det över för denna gång.

Nu så ska vi ta och banta allesammans minst 1 kg per man och det gäller även matte, så vi kommer i form till nästa utställning som är planerad i mars månad, närmare bestämt den 1 mars i Danmark. Nu är det hårdträning som gäller.
Det kommer att bli tufft för Rocky  i alla fall för han är en väldigt matglad och ständigt hungrig liten kille, lättare går det nog för Zorro.

Nu är det snart dags för matte att börja jobba igen, efter 2,5 veckas ledighet. Nu får killarna vara alldeles ensam med husse och det blir jättebra det - bra för husse att få gosa med dem, promenera och bara vara. Det blir bra det :-)

På återhörande!
/Matte

Nyårsdagen 1/1-2009

Gott Nytt År önskar vi alla våra vänner runtom i Sverige!
Då var det äntligen över för denna gång - d v s allt oljud i form av raketer som smällts av från och till under snart 3 veckors tid. På Tolvslaget i natt här i Göteborg var det som värsta kriget - inga nådiga raketer som smällde av likt bomber. Det verkade som folk fått fnatt gällande mängden raketer som skulle skjutas upp på tolvslaget, den ena värre än den andre. Tack och lov så är inte killarna speciellt bekymrade över detta oväsen men inget säger att så är för evigt. Jag hade gärna sett ett förbud mot raketer hos folk i allmänhet då de flesta inte klarar av det ansvar som det egentligen innebär. Helst av allt skulle det vara ordnat så att man fick åka till speciella platser och beskåda fyrverkeriet under ordnade former med folk som är utbildade att sköta om raketer och vad det innebär. På detta sätt hade man sluppit mycket obehag hos både människor och djur.

Men nu är det nytt år och en strålande första dag på januari. Idag var vi upp till wildboyz-gänget och hälsade på. Vi tog en härlig tur i skogen och njöt av det vackra vädret med sol och vintrigt väder :-) Sedan fikade vi i stugvärmen en jättegod anananaspaj med glass - MUMS!

Nu har vi varit hemma en stund och ätit mat (& efterrätt) och killarna ligger och jäser i stora sängen och bara njuter i fulla drag, trötta och goa i hela kroppen.

God fortsättning!
/Matte

RSS 2.0