Fredag 25 januari

Äntligen fredag och snart helgledighet!!!!
Det ska bli skönt med sovmorgon så man slipper gå ut i arla morgonstund i ösregn och mörker tycker vovvarna hemma. Det är inte jättekul med morgonrundan när det blåser och regnar horisontellt hela tiden. Usch och tvi.

Nu har matte börjat med att springa med oss alla tre. Det är jättekul tycker i alla fall Zorro och Rocky och matte tycker det är fantastiskt roligt med uppförsbackar nu för tiden - behöver ju inte jobba själv, det är tre andra som ser till att vi kommer upp för backarna snabbt som tusan. Nu till helgen blir det troligen även premiär för cykelmotion men det hänger på vädret förståss!

Nu har även MC mässan börjat och det är ju lite kul tycker matte och husse - tyvärr får inte vovvar följa med på detta då utställarna är rädda för kiss på sina fina hojjar eller nåt. Så det är något matte och husse får göra själva.

//Matte

23 januari - 08

Grattis till mina småttingar hemma som idag blir enligt följande:
 
Zorro 20 månader och Rocky 9 månader!

//Matte

Tisdag 22 januari-08

Nu har mattes kennelnamn blivit godkänt och registrerat - nu har vi bytt från Doggystajl till Kennel PriZor's Whippets! Hemsidan kommer att uppdateras inom kort.

image28

//Matte

Onsdag 16 januari -08

Ytterligare en blåsig dag i Göteborg, som tur är att det är uppehåll i regnandet för tillfället.
Har tagit lite nya bilder på "småkillarna" som jag tänkte lägga ut här på bloggen.

image25
Rocky i utställningsposé, visst är han fin lillkillen?!

image26
Och här har vi snyggingen Zorro! Det var lite halt på golvet därför blev det en filt under tassarna här.

//Matte

Söndag 13 januari -08

Imorse när vi steg upp (runt 9.30-tiden) så var det blå himmel och soligt. Åh så skönt att komma ut på en morgon-långpromenad i solsken! På med selar och iväg - jösses vad det var underkylt! Det var som att gå på blankis. Hundarna älskar när det är frost i gräset, det är så krispigt att bita i då. Och så blir de så ystra och bara vill busa hela tiden. Vi hade en skön promenad tillsammans och var väldigt sugna på frukost när vi kom hem igen efter 1,5 timme.

Nu ligger alla tre och sover så gott i mattes säng - goa och trinda om magen! De laddar för nästa promenad om en stund.

Jaha, det skulle jag aldrig ha skrivit - nu står två små killar (Rocky & Zorro) och "pratar" om att matte inte får sitta kvar vid datorn längre utan nu ska vi ut igen. Så det är väl bara att göra som man blir tillsagd :-)

Ha en bra dag!

/Matte

Söndag 13 januari -08

Nu har det gått 4 veckor sedan Rocky kom hem till oss, dessa veckor har gått rasande snabbt!
Rocky är en pigg och glad krabat som anpassat sig otroligt väl till flocken. Han tar plats och har ett otroligt positivt och charmigt sätt. Rocky tycker att de flesta hundar vi träffar och umgås med är kul, han är lekfull och duktig på att läsa äldre hundars språk.

Rocky hade ett vaktande beteende vid matskålen den första veckan, men sedan dess är detta borta. Nu vet att han inte blir utan mat och äter i lugn och ro det som ställs ner till honom.

Matte har anmält Rocky och Zorro till Malmö-utställningen i mars och nu så har en del utställningsövningar börjat ta form. Zorro och Rocky tycker det är kul med uppmärksamheten man får när man står på bordet eller ställer upp sig i rätt pose och får godis. De båda kan göra allt för godis om det är så att sitta vackert eller rulla runt - allt är möjligt.

Nu är det även dags för Rocky att få rabiesvaccination samt pass precis som de övriga två. Dessutom så ska han öronmärkas, då det underlättar på LC prov mm. Än så länge har vi inte testat någon LC-träning men det kommer. Det gäller att hålla koll på de träningstillfällen som ges inom LC Västra och än så länge finns inget schema utlagt för 2008.

image24
Tre whippar som är trötta efter mkt bus!

//Matte

Lördag 5 januari 2008

Nu äntligen har det slutat att smälla raketer och smällare överallt här på Hising Island! Trodde aldrig det skulle sluta med eländet.  Det har dessutom varit kallt och blåsigt sedan nya året började och det är lååååångt till våren - usch!
Idag har matte varit och tittat på Ferris som ställdes ut på MyDogmässan i Göteborg. Matte tyckte såklart att han var den stiligaste unghunden i klassen och höll inte med domaren som tyckte annat.

Nu har det äntligen kommit snö till Göteborg, det blir genast lite ljusare och trevligare meddetsamma. Det värsta är att alla saltbilar/sandbilar kommer på direkten och gör så att snön smälter och det blir söligt istället. Men en stund kan man i alla fall njuta av det vita fina.

Alla killarna blev alldeles till sig av all snö - så gott att äta snön och busa runt i. Till och med Prinze blir lite yster när första snön kommer.

/Matte

RSS 2.0