Tisdag 23 september - igen

Igår (måndag) så var Zorro inne och opererade sig - han tog bort en liten "kula" som han fått i pannan. Det hela gick bra och veterinären ser ut att ha gjort ett bra jobb när han sydde ihop efteråt. Nu är det "tratt" som gäller under 10 dagar tills dess stygnen ska tas bort. Därefter är det lek och bus som vanligt.

Under hösten, läs oktober/november/december så kommer vi att bevista lite utställningar. Den som ligger närmast i tiden är Växjö internationella utställning. Både Zorro och Rocky är anmälda dit så det ska bli spännande att se om vi kan få till ett CK på Rocky. Det hade smakat gott!

Därefter så är de båda grabbarna anmälda till Svenska Vinthundsklubbens utställning i Sjuntorp den 15/11 - så det blir lite sådana aktiviteter istället för LC. Ska även försöka få till lite rundbaneträningar då träningstiden är förlagd till söndagar under hösten vilket passar mkt bättre än en vardagskväll.

Dessutom ska vi försöka få till något viltspår för småkillarna så de får använda insidan lite och inte bara jaga. Mer om detta kommer allt eftersom.



Fantastisk fin bild av Prinze som Klara fotade i Sjöbo på LC-provet.

//Matte

Tisdag 23 september -08

Lördagen den 20 sepember tillbringade vi på Ålleberg i Falköping där årets sista LC prov gick av stapeln. Det var mkt hundar (94 st startande whippar) och härligt väder. LC Västra hade otroligt bra flyt på tävlingen under lördagen och en eloge till piloten som körde jättebra! Allt flöt på och alla bara njöt - helt otroligt bra avslutning på detta LC år!!! Tack för ett välarrangerat roligt prov på en underbar plats som Ålleberg!

Rocky var den som placerade sig allra bäst av PriZor's Whippets, han kom på  22:a plats med 76 poäng - JÄTTEDUKTIG!

Därefter var det Zorro som äntligen fick springa och undan gick det. Han fick en slutplacering på 33:e plats och 75 poäng och det är bra med tanke på att han varit så mkt skadad under året. JÄTTEDUKTIG!

Prinze, som nu efter detta sista höstprov går i pension från LC gjorde också han bra ifrån sig även om han kom långt bak i resultatlistan, 73:e plats med 71 poäng - men det var ju inte sist i alla fall!

Matte och husse har nu beslutat att Prinze inte ska tävla mer då han är svår att konditionsträna - han vill inte och stretar verkligen emot. Det är inte schyst mot honom att tvinga honom till något som han inte vill - men utan konditionsträning i den ålder han är i så bör han inte heller tävla. Det kan bli skador som kanske inte läker osv. Det är bättre att han får göra det som han är bäst på - inta ryggläge i soffan!

//Matte


Tisdag 16 september -08

I helgen som gick var vi upp till Norge närmare bestämt till Trögstad ca 25 mil från Göteborg, på ett Norskt internationellt LC-prov. Det var endast Rocky som startade av PriZor's grabbarna. Prinze ströks från provet då han skadade sig strax efter Vallentuna-provet och Zorro var halt fram tills helgen så han fick inte heller springa. De båda ska dock vara fit-for-fight till Falköping nu till helgen är det tänkt.

Rocky fick springa mot en Hot Isle tjej - Vilda i Heat 1 och tyvärr så trasslade Vilda in sig i snöret till trasan så det blev ett stopp. Bägge hundarna kunde starta igen men ett avbrott är ett avbrott och aldrig till ngn fördel precis. Rocky gjorde ett bra lopp tyckte jag som lekman, men tyvärr blev det ganska låga poäng från domarna - bara 77 p i Heat 1.

I Heat 2 fick Rocky springa mot Torshammarens Bronja, dvs Zorros mamma Sasha. Detta lopp löpte på bra utan missöden och det visade sig i poängsättningen, båda domarna gav honom 85 p i Heat 2. Det blev en 16:e placering för Rocky med totalt 81 p och det var väl ganska bra placering för en rookie som Rocky.

Bättre gick det för halvbrorsan Ferris (Torshammarens Lucifer) dvs Zorros helbror. Han sprang jättebra i Heat 1, där han låg tvåa inför Heat 2. Han behöll denna placering och slutade som 2:a med CERT - Jättegrattis till brorsan!

Zorro var dock inte så nöjd med att inte ha fått springa alls. Han var bara resesällskap till Rocky och det var väl kanske inte det mest uppskattade göromålet när de flesta andra hundar fick lov att springa. Men nu gäller det att komma igång långsamt så att han inte blir halt igen. Nu blir det cykelträning under veckan så han får sträcka på kroppen lite grand innan han släpps efter "trasan" till helgen.

Puss på nosen mina små älskade whippets!
/Matte

Torsdag 11 september 2008

Nu har det gått 12 dagar sedan Rockys bragd uppe i Vallentuna. Glömde ju att uppdatera bloggen med det fantastiskt roliga att Rocky tog sitt första CERT i Vallentuna på sitt andra LC prov. Lade altl krut på hundarnas hemsida istället. Men Rocky han är så duktig den lille killen. Nu ska han få åka till Norge och springa som enda hund för PriZor's Whippets, de andra två är skadade.

Zorro är halt sedan Vallentuna och Heat 2. Han sträckte sig i vänster bog och han hade nog lite sviter från den ordentliga vurpan han gjorde i Sjöbo veckan innan. Nu får han massage och långa sköna skogspromenader så förhoppningsvis är han ok till sista provet nästa vecka i Falköping.

Prinze skadade sig i förra veckan när killarna var i hagen och lekte, han skrek till och kom haltandes till matte. Han svullnade upp och det såg ut som en tennisboll runt leden på vänster fram. Det är borta nu, men vi tog det säkra före det osäkra att stryka honom från Norgeprovet så att kan vara med till Falköping istället. Dumt om han skulle slå upp skadan i Norge och inte kunna vara med på sista svenska provet.

Så för tillfället är vovvarna i PriZor's gänget lite stukade, det är bara Rocky som det är full fart i som vanligt.

/Matte

RSS 2.0