Simlångsdalen 22/9-2007

image8
Zorro i full färd efter trasan på LC-provet i Simlångsdalen. Underbart att se denna "posé" hos en tävlande hund.
/Matte

Måndag 1 oktober

Nu har sista LC provet för i år avhållits i Sjöbo under helgen som gick. Whippet tävlade på söndagen vilket gjorde att vi - Matte, Prinze & Zorro åkte ner på lördagen till Sjöbo tillsammans med Wildboyzarna & deras matte. Vi hyrde en stuga hos Orebackens Camping.

Söndagens tävlingar hölls på ett fält med en "knixigt" lagt bana, med många tvära svängar och raksträckor. Några hundar genade ordentligt och andra följde bra. Efter Heat 1 var 6 hundar "nollade" då de hade haft andra aktiviteter på banan än att följa "trasan". Zorro sprang i lopp 3 i Heat 1 och Prinze i lopp 10 av 40 lopp så det var ganska gott att de fick springa av sig tidigt i tävlingen. Av våra 5 tävlande hundar som var med ner så gjorde Zorro bäst ifrån sig. Efter Heat 1 hade han 78 p. Fracke nollade sig i Heat 1 och fick alltså inte springa Heat 2. Prinze och Gizmo hade samma poäng (68 p) och Ferris fick 71 p.

I Heat 2 var det Zorro som var först ut i lopp 18. Han fick springa mot I.El Piccacho (Picco) och sprang mkt bra. Prinze och Gizmo sprang mot varann och där sprang Prinze bättre än Gizmo som genade lite väl mkt.

Slutligen så var det dags för prisutdelning och då öppnade sig himlen precis innan och öste ner regn över oss. Vädrets makter är verkligen inget kul emellan varven. Det blev en slutlig placering enligt följande:
Zorro 9:e plats, Ferris 17:e plats, Vinga 21: plats, Prinze 22:e plats, Gizmo 24:e plats och Shira kom på 30:e plats. Fracke utan poäng. Zorro avslutade säsongen med att vara bäst av våra hundar- vilket kändes mkt bra eftersom föregående helgs tävlingsresultat var otroligt dåligt för pojkarna Doggystajl. Prinze hämtade upp en del poäng i årsbästa listan och det kändes mkt bra.

Inget Cert för Prinze under 2007 och således fortsätter jakten på det sista Certet för ett LC-championat inför 2008.

/Matte

RSS 2.0