Söndag 14/6-09

Har nu kommit hem efter att ha varit på utställning hela helgen i Tånga Hed, Vårgårda.
På lördagen var det SvVK/V som arrangerade utställningen och Jessie McLeod var domare.
Zorro ställdes i Bruks/Jaktklass och vann klassen med CK samt blev BIR då ingen tik gick vidare. Han placerade sig sedan på BH-4 platsen. Han blev sedan BIS-3 i finalen! Mkt duktig kille!!

Rocky gjorde premiär i öppen klass. Han fick ett första pris i kvalitét men placerade sig inte i konkurrensen tyvärr.

*********************************************

Idag söndag så var det Sv Whippetklubben som arrangerade utställnignen. Domare: Åge Gjertnes.

Jag ställde Zorro i Bruks/Jaktklass och han vann klassen med ett första pris - dvs en "slät" 1:a.

Rocky ställdes även idag i Öppenklass och fick ett första pris i kvalité samt placerade sig på 3:e plats i konkurrensen och det var bra gjort eftersom det var totalt 14 hundar i klassen och domaren var generös med 2-or. Dock ingen premiering.

I o m dett så var tävlingshelgen slut. Dags att packa ner tältet innan åskovädret drabbade oss och hotade om att blöta ner tältet igen efter att det torkat under dagen. Idag sken solen i alla fall istället för som igår, duggregn och kvalmigt väder.

Nu är det LC-prov i Stjärnhov som står närmast på tur den 26-27/6. Denna gång ett internationellt prov och alla killarna är anmälda :-)

//Matte

Måndag 1/6-09

I helgen som var så var vi upp till Borlänge tillsammans med Wildboyz-gänget för att tävla på LC-prov. Det var strålande sol och underbart väder på denna tillställning. Efter heat 1 så låg alla mina tre killar bland de 20 bästa hundarna poängmässigt sett, jättebra jobbat av Prinzen som bara låg 2 poäng under Rocky. I heat 2 fick Rocky tyvärr gå mot en hund som angrep honom redan vid starten utan att ens jaga trasan utan bara fokus på angrepp, vilket gjorde att Rocky sprang väldigt avvaktande. I målgången så sprang jag och mötte Rocky och den andra hunden och fick mota bort denna hund som bara högg vilt efter Rocky. Väldigt otrevligt för Rocky och inget bra beteende på en licenshund. Jag protesterade mot loppet och hänvisade till diskvalificering av hunden som angrep Rocky. Detta resulterade i att Rocky fick springa ett tredje lopp och var ganska så trött. Men han var så duktig och hamnade på en 9:e plats av 65 hundar. Hade det inte varit för attacken och omloppet så hade han troligen tagit sitt sista cert men nu blev det inte så pga dessa omständigheter. Brorsan Ferris fick dock sitt första svenska CERT på sin 6:e placering och det kändes ju mer uppmuntrande trots allt.

Killarna placerade sig alltså enligt följande ordning:

- Rocky på 9:e plats
- Prinze på 24:e plats
- Zorro på 31:e plats

Nu när ilskan och besvikelsen över det som skedde lagt sig så är jag trots allt nöjd med killarnas placeringar. Prinze gjorde jättebra ifrån sig och detsamma gäller Zorro. Nu tar vi nya tag till LC provet i Stjärnhov den 27-28/6. Däremellan ska vi på utställningen i Tånga hed den 13-14/6.

//Matte

RSS 2.0