23/4-2010 - 3 år idag!

Min älskade lilla Rocky fyller 3 år idag - Ett stort grattis till honom och till hans vackra syskon på den stora dagen!

Tyvärr är ju Rocky bandagerad på tassen så därför kan vi inte fira med stollebus tillsammans med brorsan, men något gott blir det till middag för matte har köpt grillad kyckling :-)


Så här söt var Rocky som valp - nu är han en snygg whippetkille!

/Matte


Söndag 18/4 2010

Igår lördag var matte & Zorro på whippetpromenad i Gunnebo-området med 24 andra whippar & deras ägare. Det var uppehållsväder men otroligt blåsigt, måste varit stormvindar mellan varven. Efter nästan 3,5 timme tillsammans med andra whippar var det dags att åka hem - gissa om Zorro var trött?! Han sov gott resten av dagen. När matte kom hem var det 2 andra killar som varit hemma med husse som väntade på att få hitta på något med matte också. Eftersom Rocky går i bandage fick det bli en kortare promenad ner till ängen där matte la ut godis som de fick söka upp. Det var lite kul i alla fall.

Idag söndag har matte & Zorro varit på hundaktiveringskurs på Blå Stjärnan. Även idag blåste det en del men inte som igår. Dessutom är det mer sol idag än i går och då lite varmare. Zorro fick testa lite lydnadstricks, kontaktövningar, agility samt utställningsträning. Vi var med ca 1,5 timme och sedan var Zorro trött på alltsammans och då åkte vi hem. Det smakade inte längre med Frolic-godis. Väl hemma så var det 2 andra killar som tyckte det var roligt att matte kom hem och tog ut dem på en promenad. Ner till ängen där man kan rulla sig i gräset och bara ha det gott.

Lite frustrerande är det att ha Rocky i bandage, han vill så mkt men kan så lite just nu. Denna gången verkar han som sagt ha mer ont i tassen än vid förra operationstillfället. Han får dock smärtstillande och antibiotika så något borde hjälpa honom mot det onda. Det ser ut att läka fint när matte kollar tassen vid bandageomläggningen varje dag. Men det är väl snart historia detta också och förhoppningsvis så slipper vi fler tassoperationer inom den närmate framtiden. Det är ett roligare hundliv om man kan gå på alla tassarna.

Nu strax får vi besök och det blir kul, det kommer barn och det älskar Rocky.

//Matte

Trippel i killar


Våra underbara killar - från vänster Prinze, Zorro & Rocky i ålder- & ordningsföljd :-)

Prinze - 16/4 2010


Pappa Prinze i sin favoritställning - sova är livets mening ..... Det ser härligt ut!
Finns det någon snällare & goare än denna livsnjutande kille. Han är så cool i alla lägen.

Zorro - 16/4 2010


Mattes vackra "tiger" - Zorro som blir 4 år i maj. Sååååååååååå söt!
En annan typ av personlighet än lillebror men också väldigt gosig och mysig mot alla han känner :-)

Rocky - 16/4 2010


Lilla söta Rocky med sitt fina "älg"-bandage... vilar i sängen efter en kissepromenad.
Det är jobbigt att ta sig fram haltandes hela tiden...
Rocky är så himla go alltid - "Go å glad - kexchoklad" kallar vi honom då han är positiv till allt i livet.

LC- & utställningsplaner 2010 -update 100515

  • 10/4 - premiär för årets första LC-prov i Skåne. Zorro & Rocky var anmälda och gjorde bra ifrån sig med tanke på omständigheterna med motion denna hemska vinter.
  • 17/4 - Rocky anmäld till LC-prov i Norge, Trögstad. Numera struken pga skadad tass/operation.
  • 25/4 - Zorro & Rocky anmälda till provet i Jönköping, Elmia. Nu blir det bara Zorro som får springa på detta prov. Så nu håller vi tummarna att det går bra för honom här. Rocky är struken. Även Zorro ströks från Elmia-provet.
  • 9/5 - Zorro & Rocky anmälda till utställningen i Larv. Hoppas att Rocky kan vara med. Rocky kunde inte delta pga hälta - tyvärr.
  • 5-6/6 - Utställning i Vänersborg - anmält både Zorro & Rocky
  • 12-13/6 - Utställningar i Vårgårda, Tånga Hed. Zorro & Rocky är anmälda bägge dagarna.
  • 10-11/7 - LC-prov i Bråviken
  • 2-3/8 - LC-prov i Norberg
  • 18-19/9 - LC-prov Bråviken
  • 9-10/10 - LC-prov Södra

 


Torsdag 15/4 2010

Matte har VAH (Vård av Hund) sedan igår. Rocky har nu opererat sin andra framtass för samma åkomma som i den första framtassen i vintras. Dvs förhårdnad efter skärsår i trampdynan.

Det började för snart 4 veckor sedan. Efter att i nästan 2 veckor varit fri från "skor" på bägge framtassarna så ser matte att han haltar på höger fram i samband med en promenad. Efter kontroll så verkar han ha skurit sig på något och lite småsten plockades ut ur skadan. Återigen tasskydd blev det nu för att skydda mot att smuts och annat otyg skulle sätta sig i skärskadan.

På skärtorsdag var vi till veterinären för att vaccineras och då ombads veterinären att titta till Rockys framtass och återigen kunde lite småsten plockas ut. Det verkade dock läka sig och Rocky haltade inte längre. Yippie han får vara med på årets första LC-prov i skåne den 10/4 och det går jättebra - det är ju gräs mestadels och ingen hälta registrerades alls.

På söndagen den 11/4 var vi i Hökällans naturreservat och promenerade. Hundarna fick gå lite lösa och springa av sig lite fritt. Rocky började sedan halta efter denna promenad. I måndags (12/4) ville han inte stödja på tassen och än värre blev det på tisdagen. Det blev att ringa veterinären och få en tid för undersökning.

Igår onsdag (14/4) precis 4 månader efter första tassens operation blev det alltså operation i framtass nr 2. Denna gång var det en större förhårdnad som fanns i trampdynan som opererades bort. Så nu är det bandage som gäller igen. Denna gång verkar Rocky ha rejält ont i tassen och vill bara ligga och sova mest hela tiden. Inget roligt alls för någon av oss.

Planerna var lite annorlunda än som det är idag. Efter förra veckans LC prov i Skåne skulle det varit nästa prov denna helgen i Trögstad i Norge samt nästa helg i Jönköping för Rocky - nu blir det inte så. Han är "sjukskriven" från allt springade.

Både Rocky och Zorro gjorde bra ifrån sig i Skåne förra helgen. De slutade på 17 resp 18 plats av nära 50 st startande hundar.

//Matte

Långfredag 2/4 2010

Vad härligt det är att vara ledig. Att få vakna i lugn och ro med alla sina pojkar i sängen :-) och bara gosa & mysa en stund innan det är dags att stiga upp. Rocky & Zorro sover varje natt mellan matte & husse i sängen, det är varmt och mysigt och dessutom tryggt att vara nära :-)

Nu är det bara en vecka kvar tills första tävlingsdagen på LC-fälten. Det blir i Sjöbo, Skåne. Främst önskar vi uppehållsväder för Skåne brukar bjuda på ihållande regn och det är ju inte de bästa förhållanden att springa på. Det är "bara" 53 st whippar anmälda till detta prov och det är inte många i jämförelse med vad det brukar vara i antal på prov under de senaste åren.

Pga datorkrasch förra veckan och nyinstallation så kan jag inte uppdatera min vanliga hemsida då jag saknar de programmen. Min äldste son ska vara behjälplig och installera det på nytt inom kort - hoppas jag!

Prinze, Zorro & Rocky önskar alla en härligt Glad Påsk!
//Matte

RSS 2.0