Zorro 22 månader

Nu har mattes "Tiger-bebis" börjat bli stor, bara 2 månader kvar till 2-årsdagen! Vad tiden har gått fort. Tycker inte det var länge sedan Zorro kom hem till familjen som en liten knubbig 8 v valp, full av bus och upptåg där han pinade pappa Prinze med vassa tänder överallt. Zorro är en mkt stilig ung herre med ett stort varmt hjärta för valpar och unghundar. Han pysslar om sin lillebror Rocky som en hel mamma. Det putsas och fejas med lille Rocky så att han är ren och fin och presentabel. Han vaktar även sin lillebror mot stora svarta hundar med stor frenesi så övriga flocken kan känna sig trygg med Zorro utomhus :-)

image33 
Så här söt var jag lagom till matte kom och hämtade mig som 8v valp 2006.

/Matte

Rocky 11 månader

Nu har lilleman bara en månad kvar tills han blir stor kille och hela 1 år! Han är så fin vår lille Rocky. Så full av energi och bus och helt otroligt positiv hela tiden - svansen går i ett och han är med på noterna så fort man anar.
Ett riktigt charmtroll är vad han är vår lille kille.
image32
Zorro är bästisen här i livet tycker Rocky, det som Zorro gör gör Rocky och det som inte Zorro gör det gör inte heller Rocky - i både gott och ont emellanåt. Eftersom Zorro vaktar sin "bebis" mot farliga svarta hundar med att skälla på dessa så har ju lilleman lärt sig detta beteende och det var väl inte så önskvärt men så har det blivit ändå.

/Matte

Tisdag 25 mars -08

Det snöar och snöar och snöar - det slutar ju aldrig och vi som precis börjat vänja oss vid att gå ut utan täcken i vårsolen. Snö är kul en stund sen blir det kallt, väldigt kallt och då vill man om man är en whippet lägga benen på ryggen och springa snabbt hem till stugvärmen och mysa i sängen under täcket.

En bild på grabbarna i vårsolen:
image30
Zorro, Rocky och pappa Prinze solar nosen - det är så skönt!

Och så en bild tagen dagen efter:
image31
Och då hade det ändå inte kommit så mycket snö som det gjort under påskhelgen precis. Men vi har våra gröna vintertäcken och goa stickade halsdukar på oss - så det går väl an att vara ute en stund i alla fall :-)

Men nu som sagt har det snöat sedan långfredagen så nu ligger det närmare 30 cm djupt och träden är vita och tunga av blöt snö. Gissa om vi längtar till värmen som de utlovat fram emot slutet av denna veckan.

//Matte

Måndag 17 mars

Nu har vi varit på utställning i helgen - MalmöMässan. Vi åkte i ottan ner till Malmö på lördagmorgon och var framme i god tid till de otroligt långa köerna in till mässan. Helt otroligt dålig logistik alltså. Efter närmare 40 min i kö in till p-området så var vi på plats, och då var klockan efter 09.00. Bedömningarna började 9 och det var 11 hundar som skulle bedömas i ringen före oss.

Efter valpklass var det dags för Juniorklassen och där debuterade Rocky inom utställningsgenren. Det var 3 whippetkillar som bedömdes i klassen och först ut var Rocky. Det var lite läskigt med hala golv och att det kom en tant och ville klämma på honom. Så där kul. Men det slutade med en 1:a plats i konkurrensen - Rocky vann Juniorklassen med mkt fin kritik enligt domaren - av utmärkt kvalitet :-)

Därefter var det dags för unghundsklassen, och där ställde matte Ferris. Han gjorde bra ifrån sig och matte kunde sprungit lite snabbare. Han slutade som 2:a av 4 hundar totalt i den klassen.

Sen var det dags för Bruksklassen och Zorro. Hjälp tänkte matte när hon såg att Corre skulle in i samma klass som Zorro. Corre har ju gjort  jättebra ifrån sig på senaste utställningarna har varit på. Men han åkte ut med blått band, samma sak för hund nr 2 - blått band. Nu var det spännande, skulle Zorro också få blått band med tanke på att han är "lite" hög - men nej då. Zorro vann Bruksklassen, bäst av de 3 som ställdes!

Den danska domaren som dömde var mkt snål med CK-utdelningarna, endast 1 HP till bästa hanvalpen och ett CK till en Champion-kille - vilket innebär att jag ska vara mkt nöjd med att mina grabbar vann sina resp. klasser.

Bra jobbat grabbar och bättre ska vi bli :-)

//Matte

Lördag 8 mars - Internationella Kvinnodagen

Hej alla!
Nu var det länge sedan en annan var inne och uppdaterade i bloggen. Tiden bara rinner iväg och helt plötsligt har det gått en månad....

I  veckan så började småttingarna hemma på kurs. Rocky på vardagslydnad grund och Zorro på vardagslydnad fortsättning. Bägge två imponerade stort på instruktören som sade att matte måste övat mkt med killarna.
På grundkursen med Rocky är det mkt kontaktövningar som gäller och det var min mening med kursen, eftersom han bara bott hos oss i snart 3 månader. Han är jätteduktig och klarar sina uppgifter jättebra.
Zorro har ju gått valpkurs och lydnadskurs grund samt agility så han kan ju en del. Men det är alltid bra att köra lite lydnad med hundarna så de får använda sitt lilla huvud i mellan åt.

Idag på int.kvinnodagen så tog matte ut sin motorcykel och körde en sväng - säsongspremiär! Det var lite småkallt faktiskt, solen sken men det var bara 6 grader varmt och det är inte många grader i fartvinden då. Men kul var det.

Imorgon söndag ska vi förhoppningsvis få till ett träningstillfälle i Bröndome, om det inte börjar regna vill säga. Förra veckans träning blev inställd pga regn. Om nu vädret håller i sig så ska Rocky få testa om han tycker det är lika roligt att jaga "trasan" som de övriga killarna här hemma.  Så nu håller vi tummarna för bra väder.

//Matte

RSS 2.0