Måndag 23 juli

Idag var det dags för Zorro att avlägga anlagsprov i viltspår. Typiskt nog så regnade det ordentligt hela förmiddagen men tack och lov för att Zorro inte är så väderkänslig - det gick jättebra. Han fick 1:a pris och därmed godkänt anlagsprov. Grattis till min lille randiga kille som är så duktig!!!

Även pappa Prinze fick gå och spåra i skogen, men för han var det ett öppet spår som gällde. Han klarade detta trots ösregnet. Själv tyckte jag att spårningen gick lite segt men det var inget som domaren höll med om. Efter 17 minuter så var han framme vid en rådjursklöv och blev så jättelycklig att han bar den hela vägen till bilen med högt huvud. Prinze fick även han 1:a pris och därmed godkänt prov. Nu återstår bara ett ordninarie prov för Prinze för att han ska kunna erövra championattitel i viltspår. Detta ska vi försöka få till under augusti månad. Grattis till min underbara Prinze som är så duktig!!

En bra första dag på semestern som inleddes med viltspår och ösregn i några timmar. Vi blev blöta men vad gör det när det går så här bra för mina killar.

Nu har Zorro därmed 2 st grenar godkända inför Whippetklubbens trippelpris. Nu återstår licens i LC samt 2 godkända tävlingar innan vi kan ansöka om priset.

//En mkt glad och nöjd matte till 2 duktiga whippar...

På valpfronten.....

Nu är det 2 veckor sedan Prinze och Sindy parades. Än så länge kan man säkert inte se några tecken på om Sindy blivit med smått men vi håller tummarna för detta. Det hade varit så roligt för Gunilla, Sindys matte, om det kunde bli en liten dotter efter Sindy och en liten ny familjemedlem. De har längtat så mkt efter detta.

Återkommer under denna rubrik när vi vet mer.

/Lena

Söndag 15 juli

Hej kära dagbok!
Det blir inte så mkt skrivande i dagboken som det var tänkt från början. Tiden den rullar på och veckorna består bara av måndagar och fredagar känns det som. Efter denna vecka som kommer så har matte äntligen semester och det ska bli skönt för oss alla. Då kommer vi att vara ute i skogen på långa promenader flera gånger per dag samt att vi ska ha sovmorgnar - gud så skönt det ska bli med semester!!!!

I helgen som nu börjar ta sig mot sitt slut så har vi varit i Slottskogen och hälsat på alla konstiga djur allt från älgar till järvar, får och annat fyrbent men även flygfän var det gott om i parken. Idag söndag var det nära på att farmors kanin blev middag för Zorro. Pappa tänkte det kunde vara käckt att lille Zorro fick hälsa på farmors kanin så att han inte behövde stå utanför hans burdörr och flåsa hela tiden,, men det var ingen bra idé precis. Lille kaninen lockade fram alla urinstinkter hos Zorro som minsann tänkte äta upp honom med både päls och annat utan mankemang. Nu blev det turligen inte så, mamma kom och lyfte bort liten kanin och stoppade honom långt in i hans bur och Zorro förpassades ut utanför kanins domäner. Det provar vi inte igen :-)

Prinze däremot bryr sig inte om några tama kaniner minsann, han vill bara ta dem som springer utanför huset och gäckar de små jaktglada whipparna i stan.

På återhörande alla glada hund- och männskovänner!
Lena, Prinze & Zorro

Söndag 1 juli

Igår lördag innan vi åkte till Boxholm så kom Cindy, Yermoloff's Waterloo Sunset till oss för att paras för sista gången. De båda tu har träffats 2 gånger tidigare i veckan som varit. De verkar ha fattat tycke för varann lite grand, Prinze han pussade och tvättade Cindys öron och mun under "hängningen" och hon var inte speciellt grinig på honom. Nu håller vi alla tummarna för att det ska bli små bebisar i slutet av augusti eller början av september. Bild på Cindy kommer att läggas ut inom mkt snar framtid så att ni kan se vilken fin tjej hon är.

Söndag 1 juli

Igår em anlände vi till Boxholm där LC Östra anordnade sitt nationella LC prov. Idag söndag så var det då dags för LC prov. Solen sken från en blå himmel med vita moln på, ca 18 grader varmt. Ganska bra förhållanden m a o.
Prinze lottades till lopp 22 i första heat. Zorro fick springa som stödhund som skulle ta licens innan loppen började, det gick jättebra för Zorro men mindre bra för licenshunden då den sprang på Zorro istället för att springa på trasan. Hade det varit dags för Zorro att ta licens så hade han klarat detta med bravour! Han vet vad han ska göra s a s.
Prinze gjorde bra ifrån sig i heat 1 mot sin kennelsyster, fick 74,5 poäng till heat 2.
Solen fortsatte skina över oss på fältet i Boxholm och tiden gick mot att heat lopp skulle gå. Prinze lottades att springa mot Coastwinders Steffi Graf och det kändes bra för hon är duktig. Det slutade dock med omlopp då det varit tekniskt fel - Prinze hade sprungit ikapp trasan, snurrat runt och kommit fel dvs felkörning av piloten enligt domarna så vi fick välja om loppet skulle gå om. Prinze fick så starta själ då Cw Steffi Graf inte skulle springa en gång till.

Prinze fick en slutplacering på 11 plats av 74 startande hundar, bara en halv fjuttig poäng från cert och därmed Championat. Men så är det, nära skjuter ingen hare och vad Prinze anbelangar så spelar det  ingen roll. Prinze och Zorro de finaste whipparna i världen! Älskar dem båda så mycket :-)

Nu tar vi lite nya tag gällande LC och kommer åter i detta ämne till hösten istället. Nu gäller träningsläger med lite olika aktiviteter istället.

RSS 2.0