Fredag 29 augusti -08

Då var det fredag och äntligen sista arbetsdagen för veckan. Vad har hänt denna veckan då?
Jo, Prinze fyllde faktiskt 6 år i onsdags och det firade vi med presenter och god pannkakstårta. Annars vad händer på vardagarna - matte tycker inte att tiden räcker till faktiskt. Vi är ute på skogspromenader varje dag, det ska cyklas med vovvar osv. Igår kväll var matte faktiskt på bio och såg Mamma Mia - det var en riktig 10-poängare.

Ikväll bär det iväg upp mot Stockholm, närmare bestämt Vallentuna flygfält. Östra- & Bråviken LC anordnar sitt höstprov där. Det blir bara fler och fler whippar som kommer med på proven och det är jättekul att ägarna har hittat en rolig aktivitet för sina hundar. Nu håller vi tummarna på att piloten på detta prov kör bättre och ser till att hundarna inte blir bortkörda så som hände i Skåne.

//Matte

Måndag 25 augusti-08

Nu har Rocky varit med på sitt första LC-prov, i Sjöbo - Skåne. Det var 77 st Whippar anmälda till provet i Sjöbo men 59 st kom till start efter en del strykningar. Det var regnigt och blött och det krånglade i stort sett hela tiden för arrangören LC Sektion Södra. Nu är whippetfolk ett tålmodigt folk men det finns faktiskt gränser. Piloten körda "trasan" mkt ojämt vilket gjorde att en massa hundar förlorade kontakten med trasan när den kom uppför en höjd och försvann... Det blev mkt "gnissel" bland hundfolket och många var besvikna, så även jag vilket jag snart kommer till. Det beslutades även tidigt att endast ett Heat skulle köras. Detta prov var nog det absolut sämsta prov som LC Södra någonsin arrangerat. Det brukar strula en hel del på deras prov, men denna gång var allt under kritik!

Först ut av PriZor's whippar var faktiskt Rocky i lopp 19, han skulle få springa med Divici Andy Warhole och det började jättebra, men precis som många innan så försvann trasan vid den omtalade kullen. Detsamma gällde hunden han sprang mot, de fick tillslut upp jakten igen men det är ju inte samma sak. Loppet blev godkänt men placeringen blev 52:a plats med 71,25 p. Jättebra jobbat Rocky! Han var så duktig och mkt snabb så om loppet hade varit utan strulet på kullen så kunde det blivit jättemycket bättre resultat.

Nästa hund ut var Zorro i lopp 22, så taggad som bara han kan vara. Han skulle springa mot Marias PM-hund. Lingon och det blev ett jättefint lopp, ett av de få som var utan stopp och strul. Det blev en 8:e plats med 84,5 p. Jättebra jobbat Zorro!

Efter mycket strul osv så var det även dags för Prinze i lopp 32, näst sista loppet för dagen. Han fick springa mot Torshammarens Shira och även det loppet genomfördes perfekt utan strul. Prinze gjorde ett jättebra lopp och här kände jag att det kunde bli något bra av. Han kom på 15:e plats med 81,5 p och det är jättebra. Jättebra jobbat Prinze!

Nu bär det iväg till Vallentuna flygfält den 30/8 och vi hoppas att vädergudarna är med oss samt att vi slipper strul som i Skåne.

//Matte

Lördag 16 augusti

Äntligen skiner solen igen efter några dagars mulet med regnskurar. Nu börjar det närma sig slutet på en skön semester och det är ju extra bra med en solig avslutning s a s :-)


Zorro och Rocky gottar sig på altanen i skuggan - Rocky har fått syn på något spännande som kanske är ätbart - vem vet förrän man testat.

Det jobbigaste utomhus just nu är de förhatliga getingarna. Rocky har fått ett sting i tungan - inte konstigt eftersom allt ska testas med munnen - och Prinze ett sting i tassen. Men det var bara Prinze som reagerade med svullnad. Det lade sig med hjälp av kortison tack och lov.


Detta är Ayla och hon är 9 månader. Det är Lillhusse Mattias och Christins hund. Hon är en snäll och mkt busig rottistjej som faktiskt är ok enligt killarna i flocken.

/Matte

Trötta efter långpromenad...


Från höger: Prinze, Rocky och Zorro - jättetrötta efter långpromenad.

//Matte

Triss i sköna whippets....


Efter middagen så fick vi var sin tuggpinne för att fixa till tänderna... Gissa vem som var färdig med sin först?!
Rocky var snabbast klar - han är mästare på att äta snabbt och gärna sno av pappa Prinze om han har något kvar... Inga hårda morr eller vaktinstinkter här inte...

//Matte

Barnbarn

Rocky kanske gör sig som vallhund framöver - här övar han i alla fall....
Från höger ses: Rocky, Farmor (matte), Melvin, Mamma Sofia och lilla Rosie!
Rocky håller stenkoll på att alla sitter där de ska och inte rymmer iväg :-)

//Matte (med konstig grimas på kortet ovan)

Lördag 9 augusti 2008

Nu har det varit semester i 3 veckor och en vecka återstår. Vad har vi gjort - ja det kan man fundera på!!!

Vi har varit på LC EM i Söderköping där matte jobbade som funktionär på lördagens tävlingar på bana 2. Rocky tog sin LC-licens, Prinze sprang som stödhund i Heat 2 och gjorde det jättebra!

Vi har träffat massor med männsko- och hundkompisar, gjort härliga skogspromenader hemma som borta i andra städer, latat oss i solen på altanen, sprungit och busat i hundhagen, ätit glass, sovit länge, jagat katter osv.... så här kan vi ha det jämt :-)

Idag lördag är det varmt och fuktigt nästan som tropisk värme. Än så länge har vi bara varit ute och gått en härlig morgonpromenad och fått busa på fotbollsplanen och ätit frukost. Snart kommer mattes barnbarn Melvin och Rosie på besök och det är roligt tycker i alla fall Rocky! Sedan bär det iväg för bus och stoj i Mölndal där det finns en stor hage för hundar att springa i - dit ska vi åka. Kanske även en tur i skogen innan dagen är slut - vi får se.

Imorgon söndag ska vi åka upp till grabbarna Wildboyz - kanske tar vi en sväng till fårhagen för bus med lillebrorsan Ferris, vi får se vad vädergudarna bjuder på för väder.

Nu är alla tre killarna anmälda till de 3 återstående svenska LC-proven i höst samt 1 prov i Norge. Så nu ska Rocky få tävla precis som brorsan och pappa. Det ska bli jättekul.

Schemat ser ut som följer: 23-24/8 - Sjöbo, Skåne, 30-31/8 - Vallentuna, Stockholm, 13-14/9 - Östlandet, Norge samt 20-21/9 Falköping. Sedan är det inga fler LC prov under 2008.

//Matte

RSS 2.0