1:a Advent 30 november -08

Då var det dags att ta fram ljusstakar och göra det mysigt hemma med lite nya gardiner och dukar i julens röda färg. Det är väl det enda som är mysigt i höstrusket. Här i Göteborg småregnar det om vartannat denna dag, men solen har också varit framme en stund mitt på dagen.  Inget väder för långa sköna skogspromenader precis, tyvärr. Ingen av killarna tycker om att vara ute när regnet piskar runt huvudet och det blåser åt alla håll.

Adventljusstake, 1 ljus tänt
Men idag tänder vi första ljuset och gosar till det med glögg och pepparkakor - det är gott det!
Snart är det jul och ledigt i många dagar, det ska bli skönt.

Trevlig 1:a advent allesammans!
Önskar

Matte och killarna i PriZor's Whippets

Söndag 23 november -08

Ett stort grattis till Torshammarskullen med Sasha och Prinze som föräldar som idag blir 2,5 år! Småbebisarna har blivit stora - vad tiden går snabbt. Samma dag så blir Balzackullen med Rocky och hans syskon idag 19 månader och jättegrattis till dessa små barn som är komna av Nemi och Prinze.

Vilken härlig helg det har varit! Underbart krispigt väder och strålande sol från en blå himmel - kan det bli bättre?!
Igår lördag var vi uppe och hälsade på "lillhusse" Mattias och hans rottis-tjej Ayla. Vi var ute på promenad i det vackra vädret runt en sjö som heter Finnsjön. Vi var ute i över 2 timmar och hade det härligt. Efteråt gick vi hem till Mattias för att vila och fika lite. Där finns även 2 katter och några ökenråttor som är jättespännande :-) Gissa om vi alla var trötta efteråt!

Idag söndag har vi varit hos Wildboyzkillarna och hälsat på. Vi var ute i skogen och promenerade i över 2 timmar i det fina vädret, sedan fick bröderna BUS (Zorro, Rocky och Ferris) springa lösa och busa en stund innan de kom in i värmen.

Nu är det kväll och vi har ätit oss mätta och belåtna och ska nu bara ligga och jäsa i soffan en stund innan det är dags att sova för natten.

Förresten, igår vann Ferris ett CK till på utställning i Danmark - i öppenklass denna gång. Jättebra Ferris, grattis till dig och matte!

//En trött matte

Söndag 16 november & solen skiner!!!

Nu äntligen har Rocky fått sitt eftertraktade CK på utställning! Det hände igår på SvVK/Västras utställning i Sjuntorp.
Rocky ställdes i Unghundsklass och konkurrerade med 5 andra hanar. Han vann sin klass med CK och gick därmed vidare till konkurrensen i Bästa Hanhundsklassen. Där kom han på 4:e plats (BH4). Han fick även gå upp i konkurrensen om bästa unghund och där blev han BIM - jätteduktigt jobbat lillemannen!!! Nu är han kvalificerad till Svenska Whippetklubbens Trippelpris nästa år!

Zorro ställdes i Bruksklass där de var 5 hanar i konkurrensen. Klassen vanns av Zorros bror Ferris som fick sitt efterlängtade CK han också. Även Ferris är nu kvalificerad till Svenska Whippetklubbens Trippelpris nästa år. Zorro blev 3:a i Bruksklassen och det var väl ganska ok, han blev ju placerad i alla fall.

Vi tävlade även i Avelsklass med Prinze och hans fina avkommor. Vi vann Avelsklassen och fick HP och gick vidare till BIS-finalen. Där blev vi BIS-2:a - och jag är jättelycklig ägare till 3 av dessa 
vackra whippar.

Jag är stolt över Prinzens duktiga avkommor som har meriterat sig till Trippelpris (Zorro, Rocky och Ferris) och Viltspårschampionat (Vinga) - jättekul att det går så bra för dessa barn! Ett stort tack till mina fantastiska uppfödare - Torshammarens och Balzac - som såg till att det blev möjligt  med dessa lyckade kombinationer som Prinze blivit far till!

//En mkt stolt matte

Måndag 3 november -08

Igår söndag, 2 november var vi, matte, Rocky och Zorro i Tipshallen i Växjö på utställning (int). Det började med en tidig morgon dvs upp kl. 03.15 för att äta frukost, gå en kisserunda och allmänna förberedelser för att sedan börja den långa färden (3 timmar) till Växjö. Åkte hemifrån 04.30 och var framme 07.30 i ett -10 grader kallt Växjö. Vi fick nog världens minsta ring för bedömning vår ras, men det var rätt skönt att slippa allt liv från alla andra ringar då vi hamnade lite bakom ringside. Vår domare David Miller från USA var en lång reslig man som stundtals talade lite tysklandssvenska dock lite opersonlig då han inte frågade något alls om hunden eller tilltalade handlern mer än när det gällde att gå i ringen.

Juniorhanar var först ut i vår ring och de var både stora och höga - långt ifrån rasstandard. Juniorer som är så stora redan var kommer de att hamna när de vuxit färdigt. Zorro föreföll ganska liten och rastypisk helt plötsligt, trots att han i mina ögon är stora pojken.

Sedan var det dags för Rocky i unghundsklass. De var 8 hanar som konkurrerade med varann. Rocky tycker inte det är jättekul i ringen trots lock och pock med godis och pip. Vi kom på Reservplats, dvs 5:e plats av 8 - helt ok.

Direkt därefter var det dags för Zorro i Bruksklass. Här var det 6 st hanar som konkurrerade med varann. Det var en grupp med stora och större grabbar. Hanen som vann klassen, en P-M hane var väl den som var närmast i rasstandardsstorlek och därefter Zorro sedan var det bara större och större killar. Zorro kom på 2:a plats i konkurrensen så det får jag vara nöjd med.

Så var det med det, då var det över för idag och klockan var 11.15. Matte tog en tur bland alla försäljare och kom tillbaka med en stor tygbur rikare (lite pengar fattigare) samt leksaker och godis till grabbarna. Därefter var det dags för en promenad för killarna i det sköna vädret innan det var dags för hemfärd.

Hemma i Göteborg igen strax efter 14.00 och solen sken - > raka spåret ut till hagen i Mölndal och släppa loss två duktiga killar som ville rusa av sig efter bilåkning och utställning. En timme senare med bus i hagen var det dags att komma hem till husse och pappa Prinze och MAT!!!

Gissa om det var 2 killar som var nöjda och goa resten av kvällen!

//Matte

RSS 2.0