Måndag 20 juli -09

SVCH Balzac När Det Snöade - datum: 2009-07-20

Rocky kan nu titulera sig SVCH - Svensk Viltspår Champion - idag den 20 juli 2009.
Lillkillen var så så duktig och klarade spårprovet galant! Matte var så nervös innan provet!

Snygg, stilig och mkt duktig kille!!!

STOLT Matte!

Onsdag 15 juli -09

Kom hem igår efter en helg uppe i Söderhamn. Det var LC sektionen Nedre Norra som arrangerade provet i Söderhamn under söndag och måndag (12-13/7). På söndagen var vi mest runt i Söderhamn och stadens omgivningar för att turista och se lite annat än Göteborg. På måndagen var det dags för whipparna att delta på provet så vi laddade lite i förväg :-)

Måndagen startade med lite lätt duggregn och +16 grader. Så där bra väder så att säga, inte för varmt i alla fall för hundarna. Det sprack dock upp och blev ganska fint en stund. LC fältet låg alldeles vid Söderhamns flygplats så det var ett plant fält med delvis högt gräs. Lite knixig bana och lång, hela 820 meter.

Först ut var Rocky i omgång 1 och heat 8 - tyvärr tappade både han och den andra hunden trasan när den försvann in i det sista höga gräset. Lur-piloten ställde "trasan" i det höga gräset och därför kunde ingen av hundarna hitta den. När det till slut blev lite fart på trasan så hjälpte det inte att Rocky följde med in i mål - han blev nollad :-( - gissa om jag blev otroligt besviken.

Sedan var det dags för Prinze och Zorro att få springa mot varann i heat 18. Det gick riktigt bra och de var jätteduktiga båda två. De fick 75,5 (Prinze) resp 76,5 (Zorro) poäng.

Inför omgång 2 så lades banan om och lagom till att det skulle starta på nytt så öppnade sig himlen med en riktigt ordentlig åskskur. Rocky fick i alla fall tillfälle att få springa en gång till, denna gång som testhund tillsammans med Monicas Kelly för att testa banan inför omgång 2. Detta lopp var jättebra och båda sprang otroligt fint tillsammans och ingen tappad trasa där inte.

Zorro gjorde bäst ifrån sig denna dag med sin 19:e placering och 78,25 poäng. Prinze var inte dålig han heller med sin 34:e plats. Det var totalt 65 st hundar som kom till start och många tappade trasan i omgång 1 och blev nollade, detsamma i omgång 2 så i slutänden var det en hel del hundar som nollades. Banan var lång och krävande vilket märktes på hundarna efteråt.

vi firade på vandrarhemmet med pizza på kvällen. alla hundarna fick lite pizzakanter och var nöjda trots allt.

/matte

Rocky 090619

Snygging
Se sån stil han har denne vackre pojke, nu 2 år.
Fotograf: Maria Nilhammer

Zorro 090619

Snygg whippetkille
Fotograf: Maria Nilhammer tillika uppfödare av denne vackre hanhund!

Rocky & Zorro 090619

Mina små älsklingar
Snyggt brödrapar utan att skryta!

/Matte

Senaste nytt - 090707

Jaha, då har det gått ett tag sedan jag var här inne och skrev på bloggen.
Vad har hänt sedan sist......?

1. Vi har köpt en ny bil, en Volvo V70 så nu åker alla tre killarna i ordentlig säkerhetsbur bak i bilen med gott om plats - vad gör man inte för sina små hundar :-D

2. Vi har varit i Stjärnhov (28/6-09) och tävlat på LC-prov där. Det var 108 st whippar anmälda och 98 st kom till start. Det var många whippar så konkurrensen om CERTen är stor kan jag lova. Det var hett, mycket hett och det gick åt massor av vatten för att svalka hundarna både före och efter loppen. Vi åkte upp tillsammans med Wildboyz-gänget och en tjej vid namn Rebecka och lilla Alva (Italienare). Rocky var den som placerade sig bäst av våra hundar. Han kom på 39:e plats därefter var det Ferris på 42:a plats, Zorro på 46:e plats och Prinze på 57:e plats. Wildboyzkillarna Gizmo och Fracke kom ganska långt bak i resultatlistan. I omgång 2 så hade Zorro och Prinze samma poäng och blev således lottade att springa mot varann. Inte jättekul att få sina hundar i samma lopp men det funkade bra. Zorro sprang upp sig och Prinze han var jätteduktig och höll hela vägen. Gamle mannen visar att han kan!

3. Nu är det semestertider - husse är hemma med killarna hela dagarna och slappar i trädgården. Det är skönt verkar whipparna tycka.

4. Nu är det inte långt kvar tills vi ska upp till Söderhamn och köra LC-prov där. Närmare bestämt nu till helgen. Det ska bli kul att se hur det ser ut så långt norrut. Alla killarna är anmälda till provet trots att jag i slutet av förra året sa att Prinze skulle pensionera sig. Han har ju gått ner i vikt och verkar vara i bra form nu, så nu kör vi!

//Matte

RSS 2.0