26 april -08

I tisdags (läs 22/4) var vi på hundkappbanan i Alingsås för att låta Rocky träna på att jaga "trasan". Det gick väl sådär. Maskinen som drog trasan var lite läskig i början men det gick över. Det mest läskiga var att springa ifrån matte. Det gick med hiskelig fart ett halvt varv, sedan kom Rocky på att matte var kvar - och då vände han och kom sättandes i all världens fart tillbaka. Men nu ska vi åka upp på tisdagar framöver och träna på att jaga trasan.

Rocky fyllde 1 år i onsdags (läs 23/4) . Det firade vi med god mat och roliga paket innehållande diverse pipleksaker.
Tyvärr har inte mattes humör varit på topp eftersom Zorro inte mått helt bra efter sviterna från förra helgens vistelse på BlåStjärnan. Farmor Viola har bott hemma hos oss hela veckan för att vara sällskapsdam till vovvarna och se till att Zorro inte plockade av sig bandaget under dagarna.
Nu är stygnen tagna och han ska börja gå på tassen normalt igen - nu haltar han ännu mer :-( men det ger sig säger veterinären. Det är en märklig känsla att ena stunden linda om tassen i en massa bandage och sedan inget alls. Men det var en liten kille som tvättade sin nyfunna tass mkt väl så renligheten är det inget fel på.

På söndag är det LC-prov i Larv/Nossebro och dit ska vi åka Prinze, Rocky och matte. Zorro får vara hemma hos husse så att han inte drar upp tassen igen. Rocky behöver följa med för att känna sig för gällande miljön och kanske taggas lite inför att jaga trasan. Nu ska vi bara få till några träningstillfällen för Rocky på LC så han kan ta sin licens till sommaren.

Fortsättning följer...//Matte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0