Fredag 18/9-09

Det råder en lugn fredag/hemmakväll idag istället för en resa till Horn och Västras LC prov. Alla 3 är strukna från tävlingarna som återstår pga olika skador. Nu ska vi rehabiliteras och tränas så vi kommer igång och är starka och friska till nästa års provsäsong istället.

Prinze skadade sig i omgång 2 på LC provet i Trögstad, Norge förra helgen. Han är lite stel och haltar lite lätt på höger fram.

Zorro är halt då han troligen har fått en stukning av tå/klo, den är inte längre röd och inflammerad men ömmar rejält när den ska skötas om.

Rocky är ju konvalecent fortfarande, nu har han trampat på något vasst så nu har han ett sår i en trampdyna igen. Igår var vi på massage med Rocky och han hade lite sviter från Norberg och det haltande som han haft. Han var stel i bogen, några ryggkotor behövdes masseras på rätt plats igen och rumpan var spänd. Han fick lite TNS på dessa ställen samt skön massage och därefter var han som en ny hund :-) Så nu har matte fått instruktioner på massage som ska göras 2-3 ggr/dag. Dessutom ska vi börja med att simma nästa vecka.

Vi har fullt upp med att bara vara som det är just nu. Inga långa promenader, inget springande & inget cykelmotionerande - hur ska vi klara detta egentligen!? Matte har ju sin onda rygg och sviterna efter cykelvurpan så det är inte mycket med oss för tillfället :-)

Så om någon känner sig manad att ge lite tips till oss skadade om vad vi ska hitta på istället mottages tacksamt!!!

/matte

Söndag 13/9-09

Nu har vi varit i Trögstad i Norge och tävlat på LC-prov. Det var en solig och fin höstdag i norge och provfältet var lagom kuperat och ca 800 m långt. Provet var könsdelat vilket innebar att hanarna sprang mot varann och tikarna mot varann. Zorro sprang i lopp 2 i heat 1 och gjorde mkt bra ifrån sig och fick 85 p efter omgång 1 och var därmed bland de 6 bästa hanarna. Prinze sprang i lopp 10 i heat 1 och gjorde även han bra ifrån sig med 78,5 p.
Rocky fick inte springa alls då han haltar lite fortfarande efter lösspring i hagen.

Zorro var med sin 5:e placering endast 0,25 p från att få Cert denna gång. Det delades ut 3 Cert och det gick till hund 1, 3 och 4. Så nära och ändå ingen utdelning. Men han är och nosar uppe i toppen i alla fall :-). Prinze placerade sig på 20:e plats och tappade en hel del poäng i omgång 2. Dessutom så haltade han när han kom av fältet.

Nu har vi alltså 3 halta hundar hemma för tillfället. Rocky sedan tidigare, Prinze från igår och även nu Zorro som verkar fått någon irritation i en klo/nagelband. Så för tillfället ser det inte ut som om någon av killarna ska starta på Västras prov nästa helg i Horn. Vi får se hur det artar sig under veckan som kommer.

//Matte

RSS 2.0