Tisdag 24 juni -08

Nu har vi firat midsommar i ömsom regn och ömsom solsken i Göteborg. Det är dock skönt att bara vara ledig och ha slappa dagar med hundmys. Nu verkar även uttagningarna till LC EM i juli uppe i Söderkping vara klara. Prinze är nu 1:a reserv - så vi kommer att åka upp till Söderköping och närvara utifall att - man kan aldrig veta. Nu är det bara en månad kvar tills Rocky har åldern inne för att ta LC licens, så det är lite nedräkning för tillfället. Önskvärt är ju om han kan få vara med på alla proven som anordnas i höst. Så nu gäller det att ha koll på träningstillfällen i Västra och Södras distrikt.

Igår em/kväll var vi upp till Ferris och övriga killar i Wildboyz. Det var roligt tyckte Zorro och Rocky - att äntligen få träffa brorsan och busa lite. Tyvärr så kunde de inte springa lösa i hagen som de brukar pga högt gräs (kan finnas ormar och dessutom mkt fästingar) så det blev promenad i skogen i stället och det var skönt.

/Matte

Måndag 16 juni -08

Nu var det länge sedan denna blogg uppdaterades och det har mest berott på fel på lösenord osv...

Men nu så är det väl dags med lite nytt!!

I helgen har vi varit på utställning i Vårgårda, Tånga hed. I lördags så var det SvVK/V som anordnade utställningen. Rocky var anmäld till Juniorklassen och Zorro till Bruksklass. Rocky kom på 3:e plats i konkurrensen med HP och fin kritik. Zorro vann Bruksklassen med CK. Gick vidare till BH och kom där 3:a av 40 tävlande hanhundar. I finalen om bästa Brukshund så blev det BIM. Jättebra jobbat killar!! Vädret var med oss i stort sett hela lördagen, men det var skönt med att ha tältet som tillflyktsort även mot strålande sol.

SvSK/V Utställning Tånga Hed 2008-06-14  BH-klassen
BH3 - SvVK/V 2008-06-14. Fotograf: Maria Nilhammer

Söndagsutställningen anordnades av WhippetKlubben. Domaren som var tänkt blev magsjuk och ersattes av Bobby Paust. Rocky tävlade i Juniorklassen mot 5 andra killar och kom på 4:e plats med HP och bra kritik. Zorro tävlade även denna dag i Bruksklass, vilken han vann med UK. Gick således vidare till BH-klassen. Blev uttagen bland de 6 hundar (av 20) som domaren ville titta lite mer på. Efter några varv ytterligare i ringen så blev det en 6:e plats eller oplacerad som det heter efter 5:e hunden. Men vi gick ju vidare till bästa Brukshund och där blev det även denna dag BIM-rosetten till Zorro. Jättekul att det har gått så bra denna helgen med mina älskade killar.

Söndagens väder bjöd på regnskurar och solglimtar samt 10 plusgrader - dvs lite blötare än gårdagens tävlingsdag. Men humöret var på topp då hundarna presterade jättebra.

//Matte

RSS 2.0