Fredag 27 mars -09

Efter flera dagar med torrt och soligt väder, om än lite kyligt - så var det dags för mycket snö igen. Det är så typiskt att det behöver komma i fast form som snö, hade faktiskt varit bättre i form av regn nu när man är inställd på vår!

Vi har sett Tussilago, minipåskliljor & krokusar som tittat upp ur jorden, de blir väl förskräckta nu när det kom snö igen. Det är bara att hoppas på att de orkar stå emot snö och kyla en stund till, för våren är på antågande. Det har ju blivit så ljust på mornar och kvällarna har blivit längre - det är härligt!!!

Nu till helgen blir det att vila upp sig med lite skogspromenader men även jobb i trädgården :-( det är det tråkigaste med att ha egen tomt - att sköta trädgården på våren.

Ha en skön helg!

//Matte

Söndag 22 mars -09

Nu är vi hemkomna från Malmö Mässan och Sydskånska KK utställning. Vi har varit uppe sedan kl. 04.00 i morse för att åka ner till Malmö och visa upp Rocky & Zorro. Vi åkte tillsammans med Wildboyz-Lena och Ferris. Vi kom faktiskt till Malmö i god tid, redan 07.30 och slapp på så sätt de hemska köerna in till mässområdet.

Domare var Dymock Gleway. Rocky tävlade i Unghundsklassen och de var 8 st tävlande. Han placerade sig på 3:e plats med HP. Rocky har fått väldigt många HP sedan han började ställas ut.
Zorro tävlade i Bruks-/Jaktklass och de var 3 st tävlande bl a hans egen bror Ferris. Zorro vann klassen med en "slät" Etta.

Kritik-Rocky:
"Dog of good size, good lenght fo head. Deep chest, good topline, loin could be slightly longer. Good bend of stifle"
 d v s Hund av god storlek, bra längd på huvudet. Djupt bröst och bra topline. Ländryggen kunde vara lite längre. Bra böj på knäna.

Kritik-Zorro:
"Houndy dog, quite rangy. Long head and neck, under arm needs more angulation. Stands over a good amount of ground, could extend in front movement a little more" - d v s Hundig hund, något långbent, långt huvud och hals, underarmen behöver mer vinkling. Rör sig med bra flyt över marken kunde sträcka ut i frontrörelserna lite mer.

Matte är nöjd då bägge killarna placerade sig bland alla tävlande hanhundar denna dag.

Nu  är det inga utställningar inplanerade på ett tag, närmast är det faktiskt att komma igod kondition för årets första LC-prov som går av stapeln om ca 4 veckor i Laholmstrakten.

//Matte

Lördag 21 mars -09

Äntligen helg igen! Tiden har verkligen sprungit iväg denna veckan.
Idag kom våren på riktigt i Göteborg, blå himmel och sol och 10 grader ute.
Matte och killarna tog en utflykt till en stor fårhage där killarna kunde springa runt och busa runt med varann. Zorro upptäckte att det var skönt i solen så han rullande runt och solade magen - åh vad vi njöt av denna stund. Rocky har svårt att vara still utomhus, han vill ha action så han satte fart på pappa Prinze runt-runt-runt i hagen. Gissa om de var trötta sedan :-)

Nu är vi hemma igen. Nu ska det badas och göras iordning inför resan ner till Malmö imorgon bitti. Det är SKK-utställning i Malmö och vi ska åka tillsammans med Zorros brorsa Ferris och hans matte Lena från Wildboyz-gänget.
Nu håller vi tummarna för våra killar att de gör bra ifrån sig i ringen imorgon.

//Matte

Måndag 16/3 -09

Nu är vi hemkomna efter helgens utställning i Enköpings Ridhus. Arrangör SvVK/Ö.
Vi åkte på resan tillsammans med Kennel McTools tjejerna Kelly och Kokos samt deras matte Monica Jansson. Vi bodde på ett Bed&Brekfast ställe ca 7 min från utställningsplatsen som var otroligt lantligt och fint.

Först ut var Rocky i Unghundsklass. Han vann klassen med CK och gick vidare till BästaHane konkurrensen samt tävlan om BIR/BIM Unghund.

Zorro ställdes i Bruksklass och de var två som tävlade mot varann. Zorro vann klassen med en "slät" 1:a och gick således inte vidare till BästaHane konkurrensen.

Rocky placerade sig på BH-3:e placering - jättebra! Sedan gick han och vann BIR Unghundsklassen vilket då innebar att han skulle upp i "stora" ringen om BIS. Där placerade han sig på BIS-4:e placering!!! Vilket otroligt flyt vi hade på denna utställning som var nära att vi inte ens åkte till - övervägde att inte åka upp pga lite omständigheter som dök upp.

Nästan hemkomna så tog turen tyvärr slut. Matte krockade med en stor rävhane som förstörde kylaren på bilen. Räven satt så fast i grillen på bilen så vi var tvugna att vara tre personer som drog bort detta vackra djur. Det kändes för d--ligt att den stackars räven kördes ihjäl så matte var rejält "darrig" efteråt. Polisen kontaktades men djur mindre än rådjur gör de inget åt, men viltolycka rapporterades. Nu återstår det reparation av bil. Tack och lov blev ingen av oss i som färdades i bilen skadade.

//Matte

RSS 2.0