Tisdag 25 september

Idag den 25/9 fyller husse 45 år - detta firade vi i helgen med kalas för hela släkten med god mat och dryck samt tårta! Grattis husse!

I helgen som var (22-23/9) så var vi nere i Simlångsdalen för att köra det näst sista LC-provet för i år. Det gick inte så bra - Prinze fick bryta efter Heat 1 då han haltade rejält på vänster framben samt fått ordentliga skärsår på höger baktass efter "tras"-linan. Det var synd för han hade riktigt bra poäng efter det Heatet. Nu hamnade han sist pga skadan och dök rejält ner i Årsbästa-listan för LC 2007. Inte muntert precis!

Zorro gjorde ett bra första Heat & följde trasan som man ska göra - trots detta så blev det inte speciellt höga poäng, domarna dömde däremot till fördel för hundar som genade?! Detsamma gällde Heat 2, Zorro sprang helt efter regelboken hur man följer en trasa i LC-prov men inte lönade det sig speciellt även i detta heat dömde domarna till fördel för hundar som genade rejält?!  Han slutade på en 61:a placering med 74,75 poäng (totalt 76 whippar kom till start). Inte heller detta var muntert precis, med tanke på hur han presterade helgen innan i Norge med en 14:e placering (av 30 st startande whippar).

Zorro visade i helgen att han definitivt inte tycker om att sitta i bur när det går LC-lopp utanför dörren - han hade nästan gnagt sig igenom kompostgallret till den burdörr där han satt. Matte hittade honom halvvägs ut genom ett rejält hål i nätet. En riktig Uri Geller m a o.

Nu försöker vi ladda nya krafter inför årets sista LC-prov i Sjöbo nu på söndag den 30/9. Hoppas verkligen det är bättre domare på denna tävling som kan döma hundar som följer trasan.

Resultatet från denna tävling kommer att meddelas så snart tävlingen genomförts.

/Matte

Söndag 16 september - igen!

Vill bara gratulera Kennel Torshammarens till deras 8 nya tillskott som föddes igår morse. Lilla Cherico lyckades få till 8 små fina valpar - hanar allesammans, och inte var de jättesmå heller. Gå in på www.torshammarens.se och kolla in de små underverken! Om några veckor så kommer vi upp och hälsar på de små...

Grattiskramar till er alla!
Prinze, Zorro & matte

Söndag 16 september

Nu har vi varit i Norge, Nannestad närmare bestämt och tävlat på Int-LC prov den 15/9-07.
Zorro gjorde sitt första officiella prov efter tagen licens, han och syskonen Ferris och Vinga gjorde lika bra ifrån sig allesammans. Tyvärr så körde de provet på exakt samma fält som i våras och det var inte bra då och inte heller nu. Detta framfördes till funktionärera som anordnade provet och till nästa år ska de försöka ordna annan provplats.

I Heat 1 så var det endast Prinze och Vinga som blev lottade att springa samman med någon vi kände, trots att det var 28 tävlande whippar. Zorro sprang fint mot en av Marie (Pompecas) Erikssons tikar och de gjorde ett snyggt lopp vilket resulterade i 73 poäng för Zorro. Sämre gick det för Prinze som genade lite och tog 63 poäng i Heat 1 och Vinga sprang in 72 poäng mot pappa Prinze.

I Heat 2 blir Prinze och Fracke lottade tillsammans (liknande poäng) samt att Zorro och Ferris lottades tillsammans - helt otroligt att åka upp till Norge och springa mot sina bästa polare - denna gång oxå för Prinze & Fracke vill säga :-). Det slutade enligt följande:
Zorro 14:e plats med 74,5 p, Vinga 15:e plats med 73,25 p, Ferris 16:e plats med 71,75 p, Gizmo 18:e plats med 70,5 p, Prinze 20 plats med 68,25 p samt Fracke på 25:e plats med 65 p. Tack och lov för att det inte blev några "nollningar" denna gång på fältet i Nannestad, så vi (Lena & jag) var väl ganska nöjda ändå när vi åkte hem från Norge samma kväll.

Idag söndag har vi varit hemma och laddat batterierna efter tävlingsdagen. Alla har vi varit lika trötta så det har varit en skön dag i sängen/soffan/sängen osv för oss alla tre (med husse, 4).

/Matte

Måndag 10 september

Valpnytt!
Det blev inga valpar efter parningen mellan Prinze och Sindy - tyvärr! Hon gick tom även denna gång. Sindy har parats vid några tillfällen innan och även då gått tom vilket är jättetråkigt eftersom jag väl unnade hennes matte Gunilla en valp efter denna rara whippettjej.

För tillfället är inga nya parningar inplanerade för Prinze del, men det kan ändra sig snabbt. Återkommer i ämnet om så blir dags.

/Matte

Måndag 10 september

I helgen som var, var vi i Laröd på SvVK/S utställning för att tävla med Zorro.
Zorro var anmäld till Unghundsklass och tävlade mot 8 andra unghundar från 15 månader och uppåt.
Domaren dömde många 2:or och där hamnade även vi när vi väl kommit fram och visat oss. Domaren mätte Zorro till 54,5 cm vilket han tyckte var väl högt och dessutom var han för smal för sin höjd. För övrigt tyckte domaren att han hade tillräckligt bra vinklar och vackert huvud och hals. Domaren tröstade med att han tyckte Zorro var en fin unghund som är mkt lovande men han behöver lite mer massa. Ja, vad säger man. Tack och hej - leverpastej! Jag vet ju att han är jättefin våran lille Zorro och att han är en aning gänglig men det blir nog bra med det inom något år eller så. Han är stiligast i våra ögon ändå!
Zorro var jätteduktig i ringen och stod fint på bordet trots mätning, så jag är nöjd.

/Matte

RSS 2.0