Tisdag 26 juni

Nu har det gått en vecka sedan anteckningar gjordes på denna blogg.

Midsommarhelgen avverkades i lugn och ro. Eftersom det regnade så det var inte speciellt kul att vara utomhus på själva midsommarafton precis. Helgen som följde innehöll dock bättre väder för långa sköna skogspromenader med hundarna.

Prinze parades igår med en söt whippettjej från Yermoloff's - Cindy heter hon. Det gick väl så där, Prinze var pigg och på humör men Cindy stod lite grand på tå och ville kanske inte lika mycket. Vi ska dock försöka imorgon onsdag igen. Vi hoppas på ett gäng med fina whippetbebisar men framförallt några tjejer eftersom Cindys matte vill ha en liten tjej efter Cindy.

Ikväll (tisdag) ska Zorro få springa på rundbanan uppe i Alingsås. Det var ca 3 veckor sedan han testade på detta för första gången, då var han så het på att komma iväg efter trasan att matte inte hann med riktigt. Idag ska vi testa på att starta från öppen bur i alla fall så får vi se hur det går. Tyvärr får inte Prinze springa rundbana då han blir sjuk efteråt - han får coursing thirst klarar inte att behålla vätskan i kroppen, och det tar styggt på en liten whippet så han får vara utan rundbaneträning helt enkelt.

Prinze - Adagio Magic Love f. 2002-08-27

Prinze är en 4,5 år ung och stilig Whippetkille.

Detta är en brukswhippet då han springer LC (LureCoursing) & WR (Whippet Race) samt har fått en hel del utmärkelser på utställning. Han tilldelades Sv Whippetklubbens Trippelpris 2006. Han har 2 svenska Cert på LC samt 1 norskt, lyckas han få till ett Cert till så blir han svensk och norsk LC-champion. Han har för andra gången i sin tävlingskarriär kvalat in till LC-EM, nu sist för sin insats under 2006 där han blev 4:e bästa hund på Årsbästalistan 2006. Jättebra tycker matte.

Prinze har under 2006 parats med Sasha (Torshammarens Bronja)  vilket resulterade i 4 st mkt stiliga valpar (2/2) varav en flyttade hem till oss (Zorro).

I år (2007) parades Prinze med Nemi (Balzac Famous Blue Raincoat) och detta resulterade i 6 mkt stiliga valpar (2/4). De föddes den 23 april i år och kommer att flytta "hemifrån" lagom till midsommar. Det ska bli kul att få följa Prinze avkommor.

image6
Prinze poserar vilket är ovanligt, han är inte glad i kameror

Zorro - Torshammarens Dominic f. 2006-05-23

Zorro är en kille som nu blivit 13 månader. Det är en pigg och glad kille som gärna hänger med på det mesta.
Vi har tränat Agility under våren och det tyckte Zorro var jättekul!

Zorro har klarat av 2 provlopp på LC och vi väntar nu in hans 15-månaders dag så att han kan ta licens. Förhoppningsvis så blir den avklarad i augusti och då kan han vara med på de återstående proven i höst.

Under sommaren ska vi även avlägga anslagsprov för viltspår är det tänkt. Om detta klaras av och blir godkänt samt att han springer på LC prov och får lägsta godkända poäng så är Zorro klar för Sv Whippetklubbens Trippelpris.

image5
Denna bild är tagen i Målilla på årets första LC-prov 2007.

På valpfronten...

Nu är det snart dags för Prinze och Nemis små bebisar att flytta hemifrån. De blir 8 veckor nu den 23 juni.
De är gudomligt söta enligt de bilder som Anna-Lena (Kennel Balzac) och Nemis mattar Maria & Klara har lagt ut på sina resp bloggar. Jag såg dem live när de var drygt 4 veckor gamla och de var så underbara att man bara ville ta med sig allesammans hem. Men det blir ingen valp i år, det räckte och blev över med valptiden förra sommaren när Zorro kom till oss.

Jag önskar alla valpköpare lycka till med mina små barnbarn och hoppas få se dem på LC-banor eller i utställningsringarna framöver.

Kramar från "farmor" till Nemi och bebisar och deras nya familjer!
Ett tack till Anna-Lena och Dick som sett till att dessa fina bebisar blev till genom att välja Prinze till pappa!

image3
Nemi i gröngräset med Siri sommaren 2007

Måndag 18 juni

Kära dagbok.....
I helgen var vi (Zorro, Prinze och Ferris)  uppe i Tånga Hed i Vårgårda för att ställa ut Zorro &Ferris på hundställningarna som arrangerades där. Prinze var bara med som "stödhund" :-)

På lördagen var det SvVK/V som var arrangörer. Domaren som dömde var från Spanien och var mkt noggrann (han delade ut många blåa band). Zorro ställdes i juniorklassen och där var det 12 st hanhundar som konkkurerade. Bl a hans egen bror Ferris var med. Konkkurensen slutade med en 2:a plats och CK för Zorro, och en 4:e placering för Ferris.

Jättekul för nu är det svåraste gjort inför Trippelprisjakten. För att erhålla trippelpriset från Whippetklubben så måste man ha följande meriter: minst ett CK eller UK från SvVK ett SKK, ett godkänt anlagsprov för viltspår samt 2 godkända provlopp efter licens i LureCoursing.

På söndagen var det Whippetklubben som stod som arrangörer för utställningen. Återigen ställdes Zorro i juniorklass och här slutade han på 4:e plats med HP av fem hundar, tilläggas ska att lillbrorsan placerade sig på 3:e platsen med HP han också. Jättekul. Det blev en lyckad helg och vädret höll sig i schack hela helgen - tack o lov.

Välkommen till min nya blogg!

Hej!
Jag heter Lena och är en tjej från Göteborg. Jag är gift har två söner samt två underbara hundar av rasen Whippet.

Mina två whippar: Adagio Magic Love "Prinze" & Torshammarens Dominic "Zorro" är mitt största intresse.
Vi åker land och rike runt och tävlar i ngt som heter Lure Coursing - en fiktiv harjakt där hundarna jagar "trasan" två och två. Det är en ganska stor sportgren inom hundsporten för oss som har vinthundar. Även ngt som kallas för WhippetRace utövar vi - det är kapplöpning på rakbana där hundarna tävlar om vem som tar "trasan" först. Även rundbana är ngt vi testat på. Utöver detta så ställer jag även ut mina hundar på hundutställningar.

Ett annat intresse jag har är också att köra MC, men där kan inte hundarna följa med så det blir ganska sparsamt med detta.

Ni är välkomna att titta in på min blogg - ska försöka hålla den mer uppdaterad än vad jag lyckats med min hemsida (http://www.doggystajl.se)

/Lena

image4
Zorro i förgrunden med pappa Prinze - i Norge (Nannestad) på LC-prov 2007.

RSS 2.0