Tisdag 28/8-2007

Vid check med Annelie på kennel Yermoloff förra veckan så verkar det kunna vara några bebisar i Sindys mage. Hon har mkt stor bröstkorg och kan gömma dem väl uppenbarligen, men tydligen fanns där en liten kula nedanför som nu börjar skönjas. Det bör bli dags alldeles snart, går man efter sista parningstillfället så bör det bli valpar i mitten/slutet av nästa vecka. Vi håller tummarna för att det blir några stycken åtminstonde.

På återhörande!
Lena


Måndag 27 augusti

Idag fyller Prinze 5 år, ett stort grattis och många goa kramar till denne goa kille!

Matte, husse och Zorro

Söndag 26 augusti

Från och med idag kan Prinze titulera sig Svensk Viltspårchampion. Han gick ett ordinarie prov för Svenska Bassetklubben i Sollebrunn som resulterade i ett första pris. Därmed så har han sina 3 godkända öppna spår efter anlagsklassen och kan således tituleras S VCH - jättekul. 37 poäng av 42 möjliga blev resultatet.

Sämre gick det för Zorro. Han spårade jättebra emellanåt, men fokus var på att jaga tyvärr. Han klarade dock skottprövningen utan några problem. Själva spårningen gick också bra men eftersom han gick mer på viltkänning än i spåret så blev det bara ett 2:a pris. Det gör inget, vi gör ett nytt försök om ett tag när han mognat till sig lite.  27 poäng av 42 möjliga blev resultatet för Zorro.

Ett stort grattis till Prinze som tog sitt championat med bravur så här lagom till sin 5-års dag (fyller fem imorgon den 27:e augusti).

//En stolt matte

Torsdag 23 augusti

Först ska vi gratulera våra små Torshammarsbarn på deras 15 månadersdag - Grattis Zorro, Ferris, Vinga och Arwen.

Idag tog syskonen Zorro, Ferris och Vinga sina efterlängtade LC licenser i ett regnigt Bröndome, sydväst om Kungsbacka. Grattis barnen!

Prinze sprang som stödhund för både Zorro och Vinga och det gick bra för dem. Ferris sprang först med Fracke som stödhund men Ferris var så mkt snabbare så där fick det bli en annan stödhund istället. Stefan Råghammar ställde upp med stödhund och då gick det bra även för Ferris. Nu är alla godkända för att tävla på de återstående proven i höst.

God kväll!

Söndag 19 augusti

Hej igen!
Då var det ett tag sedan jag skrev på bloggen igen. Det har inte riktigt blivit som jag tänkt mig gällande bloggandet. Det finns så mkt annat att göra än att sitta vid datorn när man har semester s a s och tiden bara rinner iväg. Nu är det alltså dags att återgå till det normala - dvs måndag till fredag stuket med jobb. Det har varit så skönt att ha varit ledig och bara gjort sådant man känt för att göra - inga måsten alls. Nu är det slut med det och det är väl egentligen ganska bra för man blir lite lat av att vara ledig.

Så här har Prinze och Zorro fördrivit sina lediga stunder. De pysslar om varann och myser och det är gott att se dem.

På återhörande!
Lena

Söndag 12 augusti

Idag har matte varit ute på egen hand och kört MC tillsammans med sina tjejkompisar i Tjejligan i Göteborg. Turen gick från Klippan via Hisingen, Kornhals färja, Jörlanda, Stora Höga, Stenungsund upp till Kyrkesund på Tjörn. Vädret var väl inte på topp precis men det ösregnade inte heller. Det var 8 tjejer som fikade sommarbuffé på Björholms Marina - jättemums.
När matte väl kom hem så fick vi hundar också lite kul. Vi åkte ner till Mölndal där det finns en stor härligt rasthage för oss hundar att rasa av oss ini. Prinze och Zorro lekte och hade roligt en bra stund, det var dags att gå när båda ställde sig vid utgången med hängande tungor och ville ut.
Nu återstår bara en vecka kvar av den underbara semestern! Ångesten börjar ge sig till känna, visst är det kul att börja jobba igen men vad skönt det är att vara ledig och göra precis vad man vill hela dagarna.

Ha det gott och på återhörande!

RSS 2.0