Sammanfattning senaste tiden....

Idag fredagen den 23/5 fyller alltså Zorro, Ferris, Arwen och Vinga 2 år. Det är Prinze första kull och med Torshammarens Bronja (Sasha) Prinzens stora kärlek :-)

Förra helgen, den 17-18 maj var vi upp till Borlänge för att tävla på LC-prov. Resan upp till Borlänge från Örebro var minst sagt snöig och hal. Otroligt att det snöade så långt in i maj månad. Väl framme i Borlänge bodde vi allesammans dvs Sasha, Vinga, Maria, matte, Prinze, Zorro och Rocky på Haga Vandrarhem. Vi fick ett jättefint rum med många sköna sängar att sova i enligt hundarna. Hundarna var jätteduktiga på att bo tillsammans.

Morgonen därpå den 18/5 åkte vi bort till fältet där vi skulle tävla - det var helt snötäckt överallt. Men någon gång ska vara den första när det gäller att tävla i snö-LC-prov.

Som åskådare tyckte jag att både Prinze och Zorro gjorde bra ifrån sig ute på banan, men det tyckte uppenbarligen inte domarna. Zorro fick ok placering (27/52) men Prinze kom på en dumboplacering långt ner i listan (48/52) och det var inte riktigt rättvist faktiskt. Men domaren dömer och det är inte idé att ifrågasätta.

Rocky fick springa och testa banan innan omgång 2 körde igång - och han har verkligen fattat galoppen. Han blir helt galen och ska bara ta "trasan" hela tiden. Han verkar väldigt obekymrad om munkorgen faktiskt, och snabb är han den lilla vesslan. Det ska bli jättekul när han får licens och kan börja tävla.

Hemfärden till Göteborg började vid 18.30 söndagkvällen och då var det soligt och klart väder och all snön hade smält bort. Hemma var vi sent på natten närmare bestämt 00:30 och då var vi trötta allesammans.

Idag har vi som sagt grattat Zorro med pipleksaker och goda tuggben samt god mat, nu verkar alla var mkt nöjda. Det är ju helg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! och äntligen lite ledig....

//Matte

Fredag 23 maj -08

Idag fyller Zorro 2 år - GRATTIS!!! Det har vi firat med presenter till Zorro och god mat att äta för vovvarna.
image39
Så här fin är Zorro nu när han blivit 2 år. Helt återställd efter operationen i tassen dessutom.

//Matte

Zorro 23 månader...

Zorro med skadad tass i fin mitella som Yvonne Brandt på Torshammarens Kennel har sytt till honom för att skydda hans skadade tass som är i bandage.
image38
Här ligger han i solen tillsammans med pappa Prinze och brorsan Rocky och solar sig i den sköna försommarsolen. De är riktiga soldyrkare alla 3 - bara älskar att ligga ute på altanen lapa sol.

/Matte

Rockybilder april-08

Här är lite nytagna bilder på vår lilla busunge Rocky:

image36
Inte alltid så lätt att fånga denne kille när han är stilla - men så här fin är han nu när han fyllt 1 år.

image37
Rocky är ett riktigt charmtroll - kolla blicken!!

En stilig kille om matte får säga det själv :-)

//Matte

Prinze på LC-prov i Larv... 27/4-08

Fick två bilder av Stefan Råghammar på Prinze, som de tagit i samband med provet. Helt underbara bilder, en studie i hur vacker en whippet är när de springer!! Se själva och njut:

image34
Prinze in action - i full fart efter "trasan"

image35
Han har full koll på vart "trasan" är - mkt fokus i den blicken....

Min underbare Prinze!
Han är så cool tills täcke och munkorg kommer på plats för då byter han skepnad... det är rena Dr Jekyll och Mr Hyde i den här killen. Älskar dig!!!!

/Matte

1:a Maj -08

Nu är vi äntligen lite lediga och vad blir det då? Jo regn och rusk, såååå tyyypiskt! PriZor's whippets tycker inte det är kul att vara ute i regnväder även om det är 14 grader varmt ute. Inte skönt att bli blöt om tassar och huvud.

Nu har det äntligen börjat hända positiva grejer med Zorros tass - den har nu äntligen gått ihop och vätskar inte längre. Det blir dock inget springande på LC-provet i Skåne nu till helgen för hans del. Han får vänta tills vi kommer upp till Borlänge den 18 maj istället. Då ska väl tassen vara helt läkt.

Som sagt, till lördag bär det iväg på prov nr 2 i Sverige men tredje totalt. Kanske Prinze kan springa upp sig lite i resultatlistan till detta provet. De övriga 2 ska också åka med men bara för att vara med som sällskap till de andra. Kanske Rocky kan få springa något testlopp för banan under dagen det hade varit kul för honom.

Nästa vecka så ska Zorro börja cykeltränas lite försiktigt eftersom det nu gått 3 veckor utan egentlig konditionsträning. Korta promenader är inte vad en whippetkille i hans ålder hägrar efter precis. Dessutom får det bli en del lösspring i fåghagen med Rockybus!

Skaffa er en skön dag!
//Matte

RSS 2.0