Söndag 10/1 - 2010 igen!

idag är det äntligen lite mildare ute men det blåser lite kallt förståss - men det är inga -18 grader som det var igår morse när vi skulle ut på kissepromenad innan vi åkte på utsällningen. Fy för sådan kyla på små whippettassar.

Vi passade på att ha sovmorgon idag och det verkar som om både Zorro och Rocky är trötta efter gårdagens utställning. De ligger nu och gosar under täcket i mattes säng efter frukosten vid 10.30. Idag var vi ute på en längre frukostpromenad och dessutom så ska vi ta en lite längre promenad mitt på dagen för att få ljuset samt passa på då det inte är så kallt ute, tänkte att vi ska ta oss ner till naturreservatet i Aröd och se vad som händer där. Det ligger säkert massor med snö överallt och jag tänkte att Zorro och Prinze skulle få springa lösa en stund. Inte Rocky ännu då han är lite öm i tassen fortfarande, den är läkt med det ömmar väl då huden inte är lika tjock där som på övriga tramdynor. Det går ju åt rätt håll i alla fall med läkningen och förhoppningsvis så slutar han även halta till slut.

/matte

Söndag 10/1 - 2010

Igår var vi på utställning, SvVK/V My Dog här i Göteborg.
Zorro var anmäld till Bruks/jaktklass och Rocky i Öppenklass. Yvonne (Torshammarens) hade lovat att vara handler för Rocky om han kunde ställas alls. Det blev inte utställning för Rocky då han fortfarande haltar på sin onda tass och det är ju inte kul att vara på en utställning och inte få hunden bedömd pga hälta. Men han var med som sällskap i alla fall och fick stötta sin bror Zorro i Brukklassen.

Det var bara 2 anmälda i Bruksklass, det var Skräddaregårdens Nogger (Zolo) och så Zorro. Domaren var väldigt frikostig med släta 2:or vilket hon också gav konkurrenten i klassen. Kvar var Zorro som vann klassen med CK och därmed gick vidare till konkurrensen i Bästa hane. Hela Unghundsklassen förutom en hund av 8 deltagande hundar fick släta tvåor. Zorros halvbror Torhammarens Ziegleik (Zigge) tävlade i Juniorklass och kom tvåa där med CK och tävlade därmed i BH-klassen han med. Zorro placerade sig inte i BH-konkurrensen men det gjorde Zigge som blev BH-R - jättegrattis!

Zorro vann även Bruks BIR då det inte var någon tävlande tik i denna klass. Vi gick således vidare till BIS Bruks och där blev resulatet Bruks BIS-2 efter en Italiensk vinthund. Det var en lång rolig dag och Zorro var otroligt duktig i ringen.

Zorros halvsyster Torshammarens Matilda tävlade i Juniorklassen för tikar och placerade sig på en andra plats med CK. Ingen placering i BT-klassen. Men Torshammarens hundar fick ändå 3 st CK denna dag! Jättekul!!!

/Matte

RSS 2.0