Måndag 28/12 -09

Äntligen var det nu dags att åka till veterinären och ta bort stygnen i Rockys opererade trampdyna. Det hade läkt sig jättefint så nu får han gå utan bandage. Det blir bra för lilla tassen att få lufta sig lite. Det har tyvärr blivit lite irriterat på vissa ställen där bandaget suttit. Men gissa om han haltar lillkillen. Det är väl ömt som bara den och inte är det bättre av att det är fruset regn/snö utanför dörren som är knöligt till tusen.

Inte lätt att vara utomhus på promenader när det är glashalt ute. Bara färden till veterinären i morse, som jag har 10 minuter hemifrån, höll på att resultera i några avåkningar och då körde jag inte i mer än max 50 km/h. Riktigt läskigt var det.

Igår var husse och matte ute och roade sig med att se på bio - AVATAR. Den var mkt bra och ska avnjutas i 3D. Även idag var det bio på semesterschemat och då "Luftslottet som sprängdes". En annan genre men bra på sitt sätt ;-)

Nu är det snart dags för sista rundan ut med vovvarna innan sängläge och ny dag imorgon. Det är jobbigt att vara ledig med späckat schema!

Passar på att önska våra whippetvänner ett riktigt gott slut på 2009 samt en underbart nytt år 2010!

/matte

Tisdag 22 december -09

Nu var det dan före dan före doppardagen, och jag har semester fram till den 10 januari! Så härligt. Här ska mysas med vovvar och långa sovmorgnar samt vinterpromenader (hoppas snön ligger till mars :-)) Rocky är pigg som en mört och läkningen av tassen går som smort! Det är inget tjafsande när det ska bytas bandage inte heller något gnagande på detsamma efteråt. Han är vår lilla kexchoklad denna lille kille - alltid go och glad och helt underbart framåt.

Zorro tycker det är fantastiskt roligt med snön! Han hoppar och skuttar och äter snö för glatta livet! Det är så roligt att titta på honom när han får sina "stolleryck" i snön! Så mkt glädje och bus. Det bästa som finns är när matte gör snöbollar och kastar iväg - de går ju att äta!

Prinze är väl så där road - ok med snö men det är skönare i soffan inne i stugvärmen tycker denne bekväme äldre herre! Det är till för de yngre förmågorna. Men snö är gott att äta - som glass!

Vi passa härmed på att önska alla våra vänner en riktigt GOD JUL!


//Matte

Fredag 18/12 -09

Nu har det gått 4 dagar sedan Rocky opererade sin framtass. Det har gått förvånansvärt bra, han är pigg och glad och är inte det minsta intresserad av att bita i bandaget så någon tratt har vi inte behövt använda. Rocky är en liten tuffing och det märks knappt att han är relativt nyopererad. Enligt veterinären så togs det bort en förhårdnad inne i trampdynan som troligen kommit till efter att ett främmande föremål suttit där en längre tid. Detta har tyvärr inte upptäckts vare sig med röntgen eller ultraljud efter sedvanliga undesökningar förrän det behövde skäras i tassen. Förhoppningsvis är nu hältan borta och Rocky kan få se fram emot en härlig vinter & vår 2010 med mycket spring :-)

De två andra killarna tar det piano och tycker det är skönt att ligga inne i stugvärmen när det är -10 grader på utsidan. Det blir så otroligt kallt här i Göteborg när det väl blir vinter, det blåser snålblåst och då är det kallt ordentligt. Men nu är det vitt och fint så vi hoppas det får ligga kvar tills över julen.

Det är verkligen nedräkning till julen och vintersolståndet så att vi äntligen går mot ljusare tider. Detta mörker är ju inte uppmuntrande precis.

Nu är det helg och då blir det mys med matte hela helgen! Det ska bli så härligt efter denna jobbiga vecka.

Ha det gott!
/Matte

2:a Advent - 6/12 -09

Igår, lördag, var vi hos Wildboyzkillarna och promenerade i Härrydaskogen. Det var jätteskönt, inget regn och lagom temperatur att vara ute i. Efteråt var det skönt att komma in i stugvärmen och få lite kaffe och bulle. Det skulle varit kul med lite snö nu så det blev lite ljusare utomhus. Det märktes skillnad under veckan (tis-tors) då det var kallt och klart väder med rimfrost vilket gjorde att det såg ut som det snöat. Men det töade bort frampå torsdagseftermiddagen och så blev det grått istället.

Nu lackar det mot jul och kanske tomten kommer till 3 små goa whippetkillar - vi får väl se vad som kan tänkas finnas i paketen :-) när det blir så dags.

Nu ska det lagas middag samt utfordra hundar som börjar bli lite otåliga på vart maten tagit vägen - brukar ju alltid få mat kl. 18.00 säger Rocky! Hungrigaste hunden i Göteborg är Rocky :-)

/Matte.



RSS 2.0