Torsdag 15/4 2010

Matte har VAH (Vård av Hund) sedan igår. Rocky har nu opererat sin andra framtass för samma åkomma som i den första framtassen i vintras. Dvs förhårdnad efter skärsår i trampdynan.

Det började för snart 4 veckor sedan. Efter att i nästan 2 veckor varit fri från "skor" på bägge framtassarna så ser matte att han haltar på höger fram i samband med en promenad. Efter kontroll så verkar han ha skurit sig på något och lite småsten plockades ut ur skadan. Återigen tasskydd blev det nu för att skydda mot att smuts och annat otyg skulle sätta sig i skärskadan.

På skärtorsdag var vi till veterinären för att vaccineras och då ombads veterinären att titta till Rockys framtass och återigen kunde lite småsten plockas ut. Det verkade dock läka sig och Rocky haltade inte längre. Yippie han får vara med på årets första LC-prov i skåne den 10/4 och det går jättebra - det är ju gräs mestadels och ingen hälta registrerades alls.

På söndagen den 11/4 var vi i Hökällans naturreservat och promenerade. Hundarna fick gå lite lösa och springa av sig lite fritt. Rocky började sedan halta efter denna promenad. I måndags (12/4) ville han inte stödja på tassen och än värre blev det på tisdagen. Det blev att ringa veterinären och få en tid för undersökning.

Igår onsdag (14/4) precis 4 månader efter första tassens operation blev det alltså operation i framtass nr 2. Denna gång var det en större förhårdnad som fanns i trampdynan som opererades bort. Så nu är det bandage som gäller igen. Denna gång verkar Rocky ha rejält ont i tassen och vill bara ligga och sova mest hela tiden. Inget roligt alls för någon av oss.

Planerna var lite annorlunda än som det är idag. Efter förra veckans LC prov i Skåne skulle det varit nästa prov denna helgen i Trögstad i Norge samt nästa helg i Jönköping för Rocky - nu blir det inte så. Han är "sjukskriven" från allt springade.

Både Rocky och Zorro gjorde bra ifrån sig i Skåne förra helgen. De slutade på 17 resp 18 plats av nära 50 st startande hundar.

//Matte

Kommentarer
Postat av: Klara

Så ledsamt med Rockys nya skada! Vi håller förstås alla tummar och tassar för att läkningen går bra.



Mossa har precis löpt klart så vi har inte planerat in några prov än.



Klara

2010-04-15 @ 21:44:29
URL: http://balzacfamousblue.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0