LC CERT i Laholm

Igår, söndagen den 19/4 var det premiär för årets första LC-prov i Allared, Laholm. Det började som en småkylig, gråmulen dag som sedan sprack upp i solsken.

Både Zorro & Rocky blev lottade sent i tävlingen första omgång, lopp 36 och 38 av 38 lopp så väntan på att äntligen få springa var lång. Zorro var först ut och gjorde ett bra första lopp och fick en delpoäng om 80,5. Rocky var sist ut och även han gjorde ett mkt snyggt lopp och fick 83,5 p precis samma delpoäng som syster Mossa sprang in på lite tidigare.

Så både Mossa & Rocky låg ganska bra till efter första omgången, men eftersom man blvit vis av erfarenhet så tas inget ut i förskott så det är bara att vänta och se efter omgång 2 och prisutdelning vad som händer.

I omgång 2 fick Zorro springa i lopp 8 mot Stefan R Falconcraig Radio men de sprang ihop och krockade rejält så när Zorro kom i mål så haltade han rejält på vänster framben. Det var att gå till veterinären och undersöka benet. Inget brutet men lite svullet rund handleden. Lille Zorro som är så "taggad" får nu inte springa på ett tag. Han är så otursförföljd denne lille randiga tiger.

Rocky fick springa i näst sista loppet i omgång 2 och även här sprang han jättebra. Det kändes skönt när Rocky kom i mål hel och oskadd. Vi tog en härlig promenad upp i bokskogen bakom banan och varvade ner Rocky.
Men jag var lite ledsen för detta med Zorro trots allt.

Prisutdelningen är ju alltid spännande och man vet ju aldrig hur det ska bli med poängen i slutänden så alla tävlande sitter där såå förväntansfulla. Och så började det med prisutdelning för Galgo och sedan Sloughi och sist Whippets.
Och den första hunden de ropar upp på 8:e plats med CERT är Rocky - Gissa om jag blev GLAD! Nästa hund på 7:e plats med CERT var Mossa - och nu blev jag ännu gladare!!! Herregud vad roligt! Syskonen fick var sitt CERT denna första tävlingsdag. Vi var så glada både jag och Klara, Mossas matte. För Zorros del så hade jag redan räknat ut att han inte skulle placera sig speciellt bra pga krocken så jag slutade lyssna på resterande hundars resultat - tyvärr. Glädjen över Rockys andra CERT var överväldigande. Vilken dag det blev tillslut!

Inte roligt för Zorro vars tävlingsäsong inte började så bra, men hoppas han kan komma tillbaka lagom till provet i Söderköping.

/Matte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0