Måndag 3 november -08

Igår söndag, 2 november var vi, matte, Rocky och Zorro i Tipshallen i Växjö på utställning (int). Det började med en tidig morgon dvs upp kl. 03.15 för att äta frukost, gå en kisserunda och allmänna förberedelser för att sedan börja den långa färden (3 timmar) till Växjö. Åkte hemifrån 04.30 och var framme 07.30 i ett -10 grader kallt Växjö. Vi fick nog världens minsta ring för bedömning vår ras, men det var rätt skönt att slippa allt liv från alla andra ringar då vi hamnade lite bakom ringside. Vår domare David Miller från USA var en lång reslig man som stundtals talade lite tysklandssvenska dock lite opersonlig då han inte frågade något alls om hunden eller tilltalade handlern mer än när det gällde att gå i ringen.

Juniorhanar var först ut i vår ring och de var både stora och höga - långt ifrån rasstandard. Juniorer som är så stora redan var kommer de att hamna när de vuxit färdigt. Zorro föreföll ganska liten och rastypisk helt plötsligt, trots att han i mina ögon är stora pojken.

Sedan var det dags för Rocky i unghundsklass. De var 8 hanar som konkurrerade med varann. Rocky tycker inte det är jättekul i ringen trots lock och pock med godis och pip. Vi kom på Reservplats, dvs 5:e plats av 8 - helt ok.

Direkt därefter var det dags för Zorro i Bruksklass. Här var det 6 st hanar som konkurrerade med varann. Det var en grupp med stora och större grabbar. Hanen som vann klassen, en P-M hane var väl den som var närmast i rasstandardsstorlek och därefter Zorro sedan var det bara större och större killar. Zorro kom på 2:a plats i konkurrensen så det får jag vara nöjd med.

Så var det med det, då var det över för idag och klockan var 11.15. Matte tog en tur bland alla försäljare och kom tillbaka med en stor tygbur rikare (lite pengar fattigare) samt leksaker och godis till grabbarna. Därefter var det dags för en promenad för killarna i det sköna vädret innan det var dags för hemfärd.

Hemma i Göteborg igen strax efter 14.00 och solen sken - > raka spåret ut till hagen i Mölndal och släppa loss två duktiga killar som ville rusa av sig efter bilåkning och utställning. En timme senare med bus i hagen var det dags att komma hem till husse och pappa Prinze och MAT!!!

Gissa om det var 2 killar som var nöjda och goa resten av kvällen!

//Matte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0