Måndag 17 mars

Nu har vi varit på utställning i helgen - MalmöMässan. Vi åkte i ottan ner till Malmö på lördagmorgon och var framme i god tid till de otroligt långa köerna in till mässan. Helt otroligt dålig logistik alltså. Efter närmare 40 min i kö in till p-området så var vi på plats, och då var klockan efter 09.00. Bedömningarna började 9 och det var 11 hundar som skulle bedömas i ringen före oss.

Efter valpklass var det dags för Juniorklassen och där debuterade Rocky inom utställningsgenren. Det var 3 whippetkillar som bedömdes i klassen och först ut var Rocky. Det var lite läskigt med hala golv och att det kom en tant och ville klämma på honom. Så där kul. Men det slutade med en 1:a plats i konkurrensen - Rocky vann Juniorklassen med mkt fin kritik enligt domaren - av utmärkt kvalitet :-)

Därefter var det dags för unghundsklassen, och där ställde matte Ferris. Han gjorde bra ifrån sig och matte kunde sprungit lite snabbare. Han slutade som 2:a av 4 hundar totalt i den klassen.

Sen var det dags för Bruksklassen och Zorro. Hjälp tänkte matte när hon såg att Corre skulle in i samma klass som Zorro. Corre har ju gjort  jättebra ifrån sig på senaste utställningarna har varit på. Men han åkte ut med blått band, samma sak för hund nr 2 - blått band. Nu var det spännande, skulle Zorro också få blått band med tanke på att han är "lite" hög - men nej då. Zorro vann Bruksklassen, bäst av de 3 som ställdes!

Den danska domaren som dömde var mkt snål med CK-utdelningarna, endast 1 HP till bästa hanvalpen och ett CK till en Champion-kille - vilket innebär att jag ska vara mkt nöjd med att mina grabbar vann sina resp. klasser.

Bra jobbat grabbar och bättre ska vi bli :-)

//Matte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0