Söndag 13 juni -2010

Nu är vi hemkomna efter en helg med utställningar i Tånga Hed, Vårgårda.
I går lördag var det SvVK/V som anordnade Vinthundsutställningen (officiell). Det blåste och regnade så det hade tydligen varit rena kaoset på lördag morgon pga omkullblåsta tält som låg överallt på utställningsplanen. Detta gjorde så att det blev fördröjningar innan bedömningarna kunde börja.

Zorro var först ut i Bruks-/jaktklass där han vann klassen med CK. Ingen placering i BH-konkurrensen men han vann Bruks-BIR och gick vidare till BIS-finalen som han sedemera vann!!!!!! BIS-Bruks 2010-06-12.

Rocky ställdes i Öppenklass och den var stor. Han fick en "slät"etta och därmed var det över för hans del denna dag. Han har blivit mkt lättare/bättre att ställa faktiskt och var därmed inte så besvärlig som tidigare. Domaren tyckte att han var lite för tung dock.

I regn och rusk tävlade vi alltså i ringarna Zorro & jag och tur är att han är så obesvärad av väder och vind. Det verkar vara hans grej detta med regn :-)

*********************
Idag söndag var det Svenska Whippetklubben som anordnade utställningen (inofficiell).
Idag var det betydligt bättre väder. Solen sken och det var sommarvärme. Härligt. Vi hade förmånen att få campera bägge dagarna i tält hos goda whippetvänner (Sara och Anita) och det underlättade tillvaron :-)

Zorro var även idag först ut i Bruks-/Jaktklass. Han placerade sig på 2:a plats med HP så här var det stopp för fortsatt tävlande idag för hans del.

Rocky var först ut i Öppenklassen som var mkt stor. Han gjorde bra ifrån sig även idag men fick nöja sig med en "slät" etta även idag. Dagens domare verkade tycka om betydligt större hundformat än den som Rocky är i. Det var rejäla hanar som blev de 5 bäst placerade. Han var duktig ändå och skötte sig utmärkt.

Nu ligger de trötta och mätta i mattes- och husses säng och bara njuter av att vara hemma efter en hel helg på bortaplan.

//Matte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0